Ne gjykate

– Dhe kur filloi grindja midis jush ?
– Me 22 gusht 1 965 …
– Si e mbani mend kaq sakte daten .
– Sepse ate dite u martuam…

– I lexove sot gazetat? Me beri pershtypje nje lajm ku thuhej se nje anglez e kishte shitur te shoqen per tre mije funta. ’maskarallek!
-Ashtu eshte, e dashur…Por, ama, edhe tre mije funta nuk jane pak…

Njeri nga anetaret e Komitetit Qendror te PPSH, i deleguar ne nje rreth, mezi priste te perfundonte se lexuari fjalimin para mikrofonit. Pasi perfundoi,
i irrituar, i tha sekretarit te vet:
– Po une te thashe te me pergatitje nje referat te shkurter, pese minuta gje, domethene vetem tri faqe, kurse ti me kishe mbushur plot nente faqe!
– Po ju i lexuat te trija kopjet, shoku…

Ne shkolle.
Mesuesi, pasi i kontrolloi detyrat e shtepise te nje nxënësi, tha:
– E cuditshme! Si eshte e mundur qe nje njeri të bëjë kaq shume gabime!
– Kush tha vetem nje njeri, zoti mesues? Une se bashku me babin.

Ne nje periudhe krize sheqeri, patrulla e policise ndaloi nje kalimtar te hipur mbi karroce te ngarkuar.
– Dokumentat! – i tha njeri prej policeve. Kalimtari germoi neper xhepa dhe gjeti vetem pergjigjen e analizave te urines.
Polici, pasi e lexoi letren ku shkruhej, Albumine nuk ka, sheqer nuk ka., tha:
– Domethene sheqer nuk paske? Kalo!

Kapitenit te vaporit iu afrua nje udhetare:
– Eshte e vertete se ne keto ane deti ka thellesi deri tre km? Me falni qe pyes por gjithçka mund te ndodhe dhe nuk dime not…
– Jo, zonje, cfare thoni keshtu? Thellesia ketej nuk eshte me e madhe se 500 metra…
– Ashtu?! Uh, sa na qetesuat! Jeni shume i sjellshem!

Klienti ne rrobaqepesi:
– Me duhet te qep nje kostum. Vec ju lutem, sa me shpejt!
– Pas nje muaji do ta keni gati.
– Pas nje muaji?! Vete kjo bote eshte krijuar per nje jave…
– Dhe ajo ju pelqen?

Gjate udhetimit ne aeroplan, njeri nga udhetaret nxori bllokun e shenimeve dhe, duke pare nga stjuardesa, beri disa shenime.
Kjo e fundit kureshtare nga natyra, pyet РMe falni, ̤ka po shkruani?
– Po shkruaj ato gjera qe dua t’i them gruas kur te kthehem… – Interesant, çfare per shembull?
РTe dobesohet nja 7 kilogram, te rinohet rreth 15 vjet dhe ̤do njezet minuta te me propozoje te ha ose te pi, keshtu si beni ju.

Mimoza, 7 vjeçare, pasi pa filmin “Borebardha dhe shtate xhuxhmaxhuxhet”, e pyeti te atin nese e dinte
kete perralle.
– Me kujtohet fundi saj, – tha i ati. Borebardha dhe princi jetuan te lumtur deri ne fund.
– Jo babi, – u hodh vajza – Ata u martuan

Shpërndaje artikullin në: