Deri në fund të muajit maj do të marrë fund frika e ministrave të kabinetit ekzekutiv dhe do të zgjidhet dilema e kryeministrit, se cili prej tyre do të duhet të lëshojë karrigen. Kryeministri Zoran Zaev bëri të ditur se përveç ndryshimeve në kabinetin qeveritar, do të ketë ndryshim edhe të strukturave drejtuese në institucionet e tjera që janë në kompetencë të Qeverisë por edhe në LSDM

Besoj se në fillim të qershorit do të dal me ndryshimet komplete në strukturat udhëheqëse në nivel të ministrave dhe institucioneve shtetërore dhe besoj nga fundi i qershorit do të lëshohemi edhe në vertikale në vetë komunat ku shteti përfaqësohet me institucionet e tij. Paralelisht më këtë, unë si kryetar i LSDM-së duhet të bëj disa ndryshime në partinë time politike sepse një pjesë e reflektimit të qytetarëve vjen nga partia e parë në pushtet”-tha Zoran Zaev, kryeministër .  

Që nga paralajmërimi i të ashtuquajturës “fshesa e kryeministrit”, shumë nga ministrat janë prononcuar se nuk besojnë që do të jenë target e ndryshimeve, por vendimin përfundimtar e lejnë në dorë të liderëve Zaev e Ahmeti. Ndër të përfolurit për t’u zëvendësuar është edhe ministri i Transportit, Goran Sugarevski.

Sinqerisht, nuk pres. Por, do ta respektoj çdo vendim të kryeministrit na bazë të analizave të tij mbi punën time”-pohoi Goran Sugarevski, ministër i Transportit.

Por, kryeministri Zaev nuk ka potencuar as sa ministra mund të zëvendësohen dhe as me sa prej tyre është i kënaqur. Formatim i Qeverisë së Zaevit është bërë edhe më herët kur u ndryshuan disa ministra dhe u shkëmbyen disa resorë mes partive të koalicionit.

Shpërndaje në