Ukraina përmes raketave amerikane shkatërroi një sistem rus të mbrojtjes ajrore prej 800 milionë dollarësh pranë vijës së frontit në lindje të Ukrainës.

Kanalet ruse në Telegram shpërndau video të ndryshme që supozohet se tregojnë një shpërthim dhe mbetjet e djegura të një sistemi raketor rus S-400 tokë-ajër në një fushë ajrore në Mospyne, në rajonin e pushtuar të Donetskut.

Një video e shkatërrimit u publikua nga llogaria “Jay in Kyiv” në platformën X (ish-Twitter), e lidhur me Fondacionin Bamirës “Serhiy Prytula”, i cili është i specializuar në ndihmën e Forcave të Mbrojtjes të Ukrainës dhe civilëve të prekur nga lufta ruso-ukrainase.

That ATACMS strike on Russian occupied Donetsk yesterday has Russians whining that their $800,000,000 S400 missile system was destroyed along with a bunch of nice radar systems.
pic.twitter.com/K70KlodmzG

Shpërndaje artikullin në: