Rrjeti social ‘facebok’ ka qenë në vazhdimësi platforma kryesore sociale në mes të audiencave më të reja, megjithatë këtyre viteve të fundit, ‘facebook’, po sfidohet nga rrejte të tjera sociale, si Instagram, “Piper Sandler”, Snapchat e TikTok.

Një raport që është  bërë në Amerikë përfshinë përgjigjet e 9.800 adoleshentëve amerikanë, me një  ndarje paraprakisht të barabartë midis të anketuarve meshkuj dhe ferma.

Raporti shikon disa elementë, por në platformat e preferuara të mediave sociale, të anketuarit treguan se: Snapchat është më i popullarizuari, me 34% të të anketuarve që tregojnë se është preferenca e tyre kryesore, TikTok doli i dyti me 29% të votave të njerëzve, Instagram ishte zgjedhja kryesore në mesin e 25% të të anketuarve

Kë to rezultate nuk po rezultojnë edhe shumë  të  habitshme, raporte të ngjashme kanë treguar vazhdimisht se Snapchat ka ruajtur popullaritetin e tij në mesin e përdoruesve adoleshentë, pavarësisht nga madhësia e tij më e vogël e audiencës në krahasim me Instagram.

Por Instagram ka kohë që ka mbajtur vendin e saj si preferenca kryesore e të rinjve.

Tani TikTok po “sfidon,” gjë që padyshim do të mërzisë Zuck dhe Co. dhe do të prishë planet e tyre për dominimin e plotë të mediave sociale.

Në të vërtetë, raportet kanë treguar që përfaqësuesit e Facebook kanë qenë të etur për të nxjerrë në pah rreziqet e mundshme të TikTok në një përpjekje për të mohuar popullaritetin e aplikacionit.

Nga kjo mund të  themi që  facebook është  duke “ fituar,” por raporte të ndryshme kanë sugjeruar që angazhimi me aplikacionin kryesor të Facebook është në rënie me kalimin e kohës. Vetë Facebook nuk ka raportuar ndonjë statistikë zyrtare të përdorimit në lidhje me kohën e kaluar në ditë, që nga viti 2014 kur ndau që përdoruesit po kalonin 40 minuta në ditë në këtë  aplikacion. Në vitin 2016, Facebook gjithashtu raportoi se përdoruesit po kalonin më shumë se 50 minuta në ditë duke përdorur Facebook-un Instagram-in  dhe Messenger.

Sipas disa raporteve, njerëzit tani po kalojnë  rreth 37 minuta në  ditë  në  këtë  aplikacion.

Si përfundim i gjithë  kësaj sipas këtyre raporteve, Snapchat është më i popullarizuari, por Instagram sheh më shumë përdorim, ndërsa TikTok vazhdon të rritet.

Shpërndaje në