Ai është një nga njerëzit më të pasur të Kinës, por njihet gjithashtu si aziatiku i refuzuar më shumë herë nga Harvardi, siç e ka shprehur jo rrallëherë edhe vet.

Jack Ma ka vendosur të dorëhiqet nga pozicioni i shefit ekzekutiv të perandorisë tregtare “online”, “Alibaba”, gjë që do ta bëjë të hënën sipas raportimeve të “New York Times”. Ai gjithsesi do të mbetet në bordin e drejtorëve të “Alibaba”, por me fokus më të shtuar drejt filantropive në fushën e edukimit.

Miliarderi Jack Ma e themeloi “Alibabën” në vitin 1999 dhe e ka udhëhequr atë derisa e pa të bëhej një nga kompanitë më të mëdha botërore të tregtisë në internet. Me një vlerë totale prej mbi 400 miliardë dollarësh, “Alibaba” përfshin shitjet “online”, produksionin e filmave dhe një rrjet informatike.

Në një intervistë për “NYT”, ish-mësuesi i anglishtes Ma ka deklaruar se tërheqja e tij nuk nënkupton fundin e një epoke, por “fillimin e një epoke të re”, teksa shtoi se “e adhuron arsimimin”.

Jack Ma, i cili do të festojë 54-vjetorin e lindjes të hënën, ka një pasuri prej rreth 40 miliardë dollarësh, gjë që e bën atë personin e tretë më të pasur në Kinë, sipas listës së pasanikëve të vitit 2017 të hartuar nga “Forbes”.

Më herët gjatë kësaj jave, Jack ma i tha “Bloomberg TV” se dëshironte të krijonte një fondacion personal, duke ndjekur gjurmët e shefit të Microsoftit, Bill Gates.

“Ka shumë e shumë gjëra që mund të mësoj prej Bill Gates, – tha ai. – Nuk mund të bëhem kurrë aq i pasur sa ai, por gjëja e vetme që mund të bëj më mirë sesa ai është të tërhiqem më herët. Mendoj se do të vijë dita, shumë shpejt madje, që do t’i kthehem sërish mësimdhënies. Kjo është një gjë që më bën të mendoj se mund ta bëj shumë herë më mirë sesa të jem shef ekzekutiv i Alibabës”.

Jack Ma e ka nisur jetën profesionale duke dhënë mësim anglishteje në një universitet të qytetit Hangzhou, në provincën lindore të Zhejiangut. Ndërsa “Alibabën” ai e themeloi nga dhoma e tij e apartamentit në Hangzhou, së bashku me një grup miqsh

Shpërndaje në