Lajmi për kurdisje të ndeshjeve të futbollit në kampionatin e Kosovës tashmë është përhapur në shumë media të francës, përfshirë edhe ato ndër më të mëdhatë, shkruan Gazeta Express.

Ato po raportojnë për një skandal kurdisjesh  në futbollin kosovar, në favor të bastoreve.

Për ndeshjet e kurdisura janë vënë baste si në Kosovë ashtu edhe në Francë, ka njoftuar institucioni hetues francez, Juridiksioni i Specializuar Ndër-rajonal i Nancyt.

Ky institucion ka lëshuar edhe deklaratë. Raportohet se 9 persona janë arrestuar nga aitoritetet franceze ndërsa për 4 nga ta tashmë janë ngritur edhe aktakuza.

Kjo vlerësohet goditje e madhe për futbollin kosovar, ku qe shumë vjet ka pasur dyshime të shumta e të forta për kurdisje, por qe nuk janë dënur thuajse fare.

Autoritetet franceze kanë hetuar për gati një vit, ndërsa kurdisjet janë të lidhura me një klub të Superligës së Kosovës. Madje francezët pretendojnë se kurdisjet janë të konfirmuara, bazuar në analizën e koeficientëve dhe video-incizimeve të disa ndeshjeve.

Ka të përfshirë nga Franca dhe Kosova në kqtë skndal, ndërsa shuma e fituar është 360 mijë euro. Thuhet se një klub është autor i katër ndeshjeve te teukuara me katër kundërshtarë të ndryshëm./GazetaExpress/

Shpërndaje artikullin në: