Maqedonia e Veriut ka shpallur gjendjen e jashtëzakonshme 30 ditore në sektorin e energjetikës. Ky vendim do të hyjë në fuqi për muajin shtator, ky hyjnë në fuqi edhe masat e reja të qeverisë për kursimin e energjisë elektrike.

Pjesë e masave janë edhe detyrimi i institucioneve të shtetit të ulin faturat e energjisë elektrike deri në 15 %.

Vendi po përballet me krizën energjetike për shkak të thatësirës, ndërsa qeveria ka caktuar fonde nga buxheti për të ndihmuar kompanitë të prodhojnë dhe blejnë energji elektrike.

Ministri i Ekonomisë, Kreshnik Bekteshi ka propozuar që gjendja e krizës të vazhdohet deri në 2023.

“Kuvendi dhe deputetët kanë të drejtë të vazhdojnë gjendjen e krizës në sektorin e energjetikës. Propozoj që gjendja e krizës të vazhdojë aq sa është dhe sezoni i ngrohjes”, tha Bekteshi.

Shpërndaje artikullin në: