Nga Rufije Azi

Spitali infektiv i Tetovë Per keqardhje Shtatë ditë sa shtatë Vjet
Perjetimet në spitalin e Tetovës,ishte një eksperiencë që nuk do ta harojë asnjëher në jetën Time!

E kisha ndëgjuar nga shumë njerëz që thonin: mos të çofte Zoti në spitalin e Tetovës ,aty ku ryshfeti dhe njoftesia të mbajnë gjallë,aty ku edhe pastrusja pa I shti diçka në xhep nuk ta çel derën,aty ku papastertia ta keqëson edhe më shum gjendjen.
Disa thonin larg nga këtu se ktu hyn I gjallë e del i  vdekutr. Kjo ishte më Se e vërtetë!

Babai im ishte I sëmurë ,shkon te mjeku am aty I thonë se ka ftohje,pas disa ditëve I përkeqësohet gjendja, mjeku am e dërgon ti bëj analizat ku atje e ndalin në spital sepse i mungonte hekuri në gjak prandj ska shum fuqi ,më e dhimshme është spese e ndalin në spital në qendren infektive ku të gjith pacientet ne dhom ishin Te semur Me COVID 19 . Pas insistimeve tona iu be corona Test ku edhe doli pozitiv,aty infektohet!

Mjeket I thon se duhet parjeter dikush ta shoqeroj sepse nuk kemi mjaftushem motra medicinale,ishte e detyruar të rij nana 70 vjece me të,pasi ne të gjithë jetojm jasht shtetit.
Në diten e 5 une dhe vëllau vendosëm të shkojmë pasi edhe nëna u sëmur,e si mos të semuret ne nje dhom 4 pacien të sëmur dhe katër Te shendosh vetëm një karike!!!

Kjo është një dram e vërtet Babai shkoi me këmbet e veta në spital ne,e gjetem gati të  v d e k u r.
Për gjatë gjith kohës që ka ndejtur në spital nuk i kanë dhën asnje terapi perpos oksigjenit;

Na erdhi shpirti ne fyt mes dhimbjeve dhe lotëve vendosëm të kerkojmë ndihmë , ato janë intervenimet, pas intervenimeve vendosen ti japin terapi.

Ajo që më tmeroi më shumë ishte se kemi ndejtur 7 ditë ne spital bashk me vëllaun për 7 dit mundem të shkruaj 7 libra nga dhimbja që perjetova! Vinte mjeku me një letër dhe thonte shkoni bleni këto barna , në barnatore na thonin ne nuk kemi vetëm në spital ka ,e tmershme!

Një natë Babait iu perkeqësua gjendja , une shkoj e thire mjekun mjeku më thot: keshtu janë të semuret me COVID skemi cbejm!turp!turp 1 milon her turp! Ata nuk I mbysnin pacientet po I lenin të  v d e s i n  mes dhimvjeve pa ju dhën as edhe më të vogelen ndihme.

Në diten e 5 erdhi një djal I ri ishte shum I sëmur,kishte ethe kërkonte jorgan,motra i thot nuk kemi, unë e dija ku I mbajn sepse mësova çdo cep të infektologjis,shkova gjeta aty kishte edhe10 jorgane tjerë por,motra I tha ska se nuk ja kan mbush xhepin.

Ky është turp për spitalin e Tetovës,marëzi aty ishte si ne filmat  h o r o r ku nga secila dhomë degjohen britma që kërkojnë ndihmë ,ato as që lëviznin;
Po të isha une një pushtetar do I kisha burgos të gjithe, Ato nuk e meritojnë të jenë mjek,ua kisha mar licensen dhe I kisha çuar ne Burg.

Dukur krenohesha Me Tetovën por, prej kësaj eksperience më vin turp ! Kam vendosur bashkë me familjen time të marim passports gjermane nuk dua ta shof passporten e Maqedonis,nuk do të vim as në pushime ju nuk e meritoni as edhe 1 cent nga ne gurbetqaret.

Kisha një apel për të gjithë ata që infektohen me corona; rini në shpi se në shtepi do të sheroheni ne spital ju vdesin!!!
Nëse dikush është kundër ose nuk beson kam aq shum dëshmi aq shum inçizime që do ti bëj publike!

Shpërndaje artikullin në: