Duke qenë tepër të zënë me shqyrtimin e problemeve të krejt botës dhe duke haruar problemet e shumëta që kanë me pushtetin maqedon, Shqiparëve të Maqedonisë së Veriut si prej qielli ju rra kryqi 10 metra i lartë në Kodrën e Diellit mbi Tetovë.

Në Kodrën e Diellit në Tetovë, në oborrin e kishës Shën Naumi i Ohrit është vendosur një kryq mbi 10 metra i lartë.

Fotografitë e bëra nga vendi i ngjarjes ngjallën reagime të shumta në opinion, sidomos banorët e Tetovës, qytet ky i përbërë me shumicë absolute shqiptarë të përkatësisë fetare islame.

Sipas burimeve të Televizionit Koha, vendimi për vendosjen e kryqit e ka marr bordi kishtar i kishës Shën Naum i Ohrit ndërsa ndërtimi mendohet të jetë pa leje adekuate për ndërtim.

Burimet tregojnë se kryqi është bërë me mjete vetanake të Kishës. Më shumë informacion në lidhje me këtë lajm do të mund të ndiqni në edicionin qendrorë të lajmeve.

Shpërndaje në