Një Gjykatë në Francë refuzoi të ndalojë shfaqjen nëpër kinematë e vendit të një filmi që ndërlidhet me skandalet seksuale të Kishës Katolike.

Filmi “Grace a Dieu” i regjisorit francez Francois Ozon, fitoi çmimin kryesor në Festivalin e Filmit në Berlin.

Filmi portretizon priftin Bernard Preynat, i cili ka qenë i akuzuar për ngacmimin e dhjetra djemve gjatë viteve 1980 dhe 90-të.

Avokatët e Preynat thonë se filmi paraqet akuzat kundër klientit të tyre si fakte dhe se duhet të bllokohet sepse nuk respekton prezumimin e pafajësisë.

Shpërndaje në