Puthi syte e bashkeshortes tende nese jane te lagur me lot. (Anonim )

” O Zot cfare do t´ishte njerzimi pa gruan, o Zot pa gruan?” ” Do t´ishte i shkrete, o Perendi, tmerresisht i shkrete “. (Mark Twain)

Aq sa me shume dashurojme, aq me pak mund ta shprehim. (Proverb anglez )

Dashuro dhe ben ate qe te pelqen ty. (S. Agostino)

Dashuria eshte gjysma e fesë. (V.Hugo)

Te dashurosh domethene ta transmetojsh lumturine tende ne lumturine e tjetrit. (G.W.von Leibnitz)

Te dashurosh domethene te zgjedhish, puthja eshte vula e zgjedhjes. (Anonime)

Dashuroni, dashuroni, gjera tjerat jane te pavlera. (La Fontaine)

Dashuria dhe kollitja nuk mund te fshihen. (Ovidi)

Dashuria shikon jo me sy, por me shpirt… (Shakespeare)

Dashuria nuk eshte te shikuarit njeri tjetrin; te shikuarit se bashku ne nje drejtim. (A.deSaint-Exupery)

Dashuri , dashuri, cfare skllaverie. (La Fontaine)

Ta definojsh dashurine eshte e pamundur! (Giacomo Casanova)

Ne pasurohemi me dallimet tona reciproke. (Paul Valery)

Puthjet e marra lehte, harrohen lehte. (Proverb anglez )

Puthje te njejta nuk ekzistojne, cdo puthje ka shijen e vete. (Anonim )

Puthjet: fjale qe nuk mund te shkruhen. (Anonim )

Puthje. Aguliçe ( lule ) ne kopshtin e perkdheljeve. (P.Verlaine)

Puthja eshte: dashuri, besnikeri, miqesi, pasion, adhurim dhe embelesi. (Anonime )

Cka eshte kenaqesia, pos nje dhimbje jashtzakonisht e embel. (Heinrich Heine)

Dashuri eshte cdo gje, kjo eshte krejt cka dijme per dashurine. (Emily Dickinson)

Cdo njeri qe dashuron…beson ne gjera te paarritshme. (Elizabeth Barret Browning)

Ata qe jetojne nga dashuria, jetojne nga perjetesia. (Emile Verhaeren)

Posa te pashe u dashurova. E ti buzeqeshe sepse e dije. ( )

Elena e embel , me ben te perjetshem me nje puthje; buzet e saja thithin shpirtin tim: shiko po fluturon. (Marlowe)

Aty ku shkojne syte vullnetarisht, atje shkon edhe zemra, as kembet nuk vonojne per t´iu bashkangjitur. (Carlo Dossi)

Eshte me e preferueshme te kesh dashuruar dhe ta kesh humbur dashurine, se sa te mos kesh dashuruar kurre. (Lord Tennyson)

Puthja eshte poezia me e madhe e dashurise. (Anonim )

Puthja eshte premtimi i shkruar ne buze. (Anonim )

Zemra ndjen, koka konfrontohet. (Chateaubriand)

Parate jane si grate: per t´i mbajtur duhet kujdesur per to! (F.Bourdet)

Une i kuptoj puthjet e tua, e ti te miat ?… (Shakespeare, Henriku IV)

Lumturia eshte e fshehur kudo: mjaftojme te germojme. (Anonime )

Xhelozia lind me dashurine, mirepo nuk vdes me ate. (F. de la Rochefoucauld)

Arsyeja e shendoshe dhe dashuria jane armiq te perbetuar.. (Corneille)

Dashuria eshte dobesia me fisnike e shpirtit. (J.Dryden)

Dashuria eshte poezia e ndjenjave. (Honorè de Balzac)

Dashuria nuk ka moshë, ajo eshte gjithmone ne lindje e siper. (Anonime )

Shpërndaje në