Ura Beipanjiang qëndron 565.4 metra mbi Luginën e Madhe Beipanjiang në provincën Guizhou të Kinës Jugperëndimore.

Ura e Beipanjiang, e vendosur në kufirin e provincave të Guizhou dhe Yunnan të Kinës Jugperëndimore, u njoh nga Guinness si ura më e lartë e botës.

Ura ngrihet 565.4 metra mbi Luginën e Madhe të Beipanjiang, lartësia e barabartë me një rrokaqiell 200 katësh.

Me një gjatësi prej 1,341 metra, u hap për trafik më 29 dhjetor 2016, si një pjesë e një autostrade që lidhin qytetin Hangzhou në provincën Zhejiang të Kinës Lindore dhe qytetin Ruili në provincën fqinje të Guizhou në Yunnan.

Kushtet e ndërlikuara gjeologjike e bënë të vështirë ndërtimin e urës, por me ndihmën e teknologjisë ajo u ndërtua më në fund.

Në maj, Ura e Beipanjiang fitoi medaljen e Gustav Lindenthal, e quajtur “Çmimi Nobel në ndërtimin e urës”.

Shpërndaje artikullin në: