Në mëngjes do të zgjoheni më të pushuar se kurrë më parë

Shpesh ndodh që të zgjohemi pa energji dhe me dhembje të shpinës, ndërkaq e gjithë kjo është për shkak të pozicionit të keq në të cilin flemë gjumë.

Mjekët pajtohen që mënyra në të cilën biem në gjumë të thellë të nesërmen mund ta ketë efektin. A do të zgjoheni plot energji apo me dhembje, varet nga pozita në të cilën flini gjumë.

Me metodën japoneze do të rilindni gjithë trupin dhe do të ndieni lehtësim të madh

Kur flemë gjumë në pozicion jo të drejtë, krijojmë presion në qafë dhe në shtyllën kurrizore, gjë që rezulton me dhembje gjatë ditës së nesërme, transmeton Telegrafi.

Fjetja gjumë në shtroja të forta, edhe pse është besuar se është e mirë, në të vërtet nuk mund ta eliminojë në afat të gjatë dhembjen, ka treguar hulumtimi.

Ideale do të ishte dysheku mesatarisht i fortë. Jastëku nuk do të duhej të ketë lartësinë më shumë se 12 centimetra, mirëpo më së miri do të ishte që të flini pa jastëk.

Gjithashtu, fjetja në pozicionin e fetusit, si edhe fjetja në stomak më së shumti ndikojnë në krijimin e dhembjeve të kurrizit.

Teknika japoneze nënkupton fjetjen në shpinë apo në krah.

Nëse zgjidhni të flini në shpinë, atëherë vendosni jastëkun nën gjunjë, në atë mënyrë arrihet pozicioni natyral i kurrizit dhe shmanget dhembja.

Shpërndaje artikullin në: