Humbja e papritur e flokëve është një nga gjërat që duhet t’i kushtoni vëmendje kur arrini të 40-at. Është e zakonshme të humbisni 50 deri në 100 qime në ditë.

Megjithatë, humbja e tepërt e flokëve mund të tregojë probleme serioze shëndetësore. Stresi dhe lindja e fëmijëve janë shkaqet kryesore të rënies së tepërt të flokëve. Një nga shkaqet e zakonshme të rënies së flokëve është mungesa e lëndëve ushqyese të rëndësishme. Humbja e flokëve mund të ndodhë edhe për shkak të mungesës së vitaminës

Shtim në peshë

Një rritje e papritur jonormale e peshës trupore mund të tregojë probleme të ndryshme shëndetësore. Pavarësisht se sa mirë ushtroheni apo edhe sa mirë është dieta juaj, nëse përjetoni ndryshime në peshën tuaj trupore, atëherë kjo mund të jetë për shkak të sëmundjeve të tilla si tiroidja, kolesteroli ose diabeti.

Presioni i lartë i gjakut

Nëse jeni mbipeshë ose i nënshtroheni terapisë hormonale, mund të ketë disa arsye pse një grua ka presion të lartë të gjakut. Disa pilula diete dhe ilaqet kundër depresionit gjithashtu mund të çojnë në probleme me presionin e lartë të gjakut. Marrja e tepërt e kripës, stresi dhe mungesa e aktivitetit fizik gjithashtu janë lidhur me hipertensionin.

Osteoporoza

Osteoporoza karakterizohet nga një masë e ulët kockore, ose më thjesht reduktim sasior i kockës, si dhe një shqetësim i arkitekturës së kockës, duke sjellë si pasojë uljen e forcës mekanike të saj, rritjen e brishtësisë dhe për rrjedhojë rritjen e rrezikut për frakturë. Masa kockore zvogëlohet gradualisht në moshën 40 vjeç e lart.

Pamje e reduktuar

Një nga arsyet kryesore pse shikimi preket pas 40 vjetësh është mungesa e ushqimit. Mungesa e vitaminave A, C dhe E dhe zinkut mund të çojë në turbullim të shikimit. Këto lëndë ushqyese janë thelbësore për reduktimin e rrezikut të degjenerimit makular.

Së fundi, për gratë që mbushin moshën 40 vjeç, ka vështirësi për të mbetur shtatzënë. Studimet kanë treguar se shanset e një gruaje për të mbetur shtatzënë fillojnë të bien në mesin e viteve ’30. Ulja e fertilitetit lidhet në mënyrë ideale me uljen e shkallës së ovulacionit, uljen e lëngjeve të qafës së mitrës, cilësinë e dobët të vezëve dhe rritjen e problemeve kronike shëndetësore.

Shpërndaje në