Fillimi i gjykimit për rastin “Reket” sërish i bëri bashkë Boki 13, Katica Janevën dhe Zoran Kiçeecin. Gjyqi filloi me vonesë. Boki nga Shutka u soll me vonesë prej 45 minutave. U ankua se nuk ndjehej mirë. Erdhi autoambulanca. Mjekët e kontrolluan dhe i dhanë një injeksion. Menjëherë më pas gjykimi vazhdoi. Boki 13 u deklarua i pafajshëm, por paralajmëroi se do t’i zbulojë të gjithë ndihmësit në rastin “Reket”. Kamerat në shtëpinë e prindërve të tij do të tregojnë ku kanë përfunduar paratë e marra nga Orce Kamçev. Edhe Katica Janeva u deklarua e pafajshme. Porositi gjykatësit të mos kenë frikë nga prokurorja Villma Ruskoska se do ta shkundë gjyqësorin nga “brekët”, por Zoran Milevski Kiçeec pranoi se është fajtor. Ruskoska ka pritur që edhe të tjerët ta bëjnë të njëjtën.

Avokati i Boki 13 pret një procedurë korrekte. Nuk e komentoi vendimin e të akuzuarit të tretë Zoki Kiççec i cili e pranoi fajin.

Avokatët e Katica Jnevës vlerësojnë se ajo nuk ka kryer vepër penale dhe këtë thanë se do ta dëshmojnë përmes provave që i dorëzuan sot. Për më tepër theksojnë se Ruskoska do të duhet të dëshmojë se si Janeva i ka marrë 50 mijë euro.

Avokatët paralajmëruan listë të gjatë të dëshmitarëve.

Avokati i Orce Kamçevit kërkoi që Boki 13 dhe Katica Janeva t’i kthejnë paratë që ia kanë marrë. Penalja i këshilloi që këtë ta bëjnë në një procedurë të veçantë.

Gjykata Penale për nesër paralajmëroi se do ta publikojë vendimin për Zoran Kiçeecin. Ai rrezikon dënim me burg prej 1 deri në 10 vjet. Më pas gjyqi për Reketin do të vazhdojë të premten kur në Gjykatë do të duhet të dëshmojë biznesmeni Kamçev i cili e denoncoi zhvatjen si dhe gruaja e tij Ana e cila i ka dhënë gjysmë milion eurot e para.

Shpërndaje në