Peruja filloi të djegë më shumë se 10 tonelata drogë të kapur nga dhjetori 2021 deri në mars 2022. Presidenti Pedro Castillo, si dhe Charles Sewall, drejtori i seksionit kundër narkotikëve dhe zbatimit të ligjit të Ambasadës së SHBA-së, ishin të pranishëm në operacionin e djegies në Lima.

Autoritetet peruane thanë në një deklaratë se më shumë se 6.2 tonelata bazë kokaine do të digjen, si dhe më shumë se 4.6 tonë hidroklorur kokaine.

Llojet e tjera të drogës, të sekuestruara nga dhjetori deri në mars, që gjithashtu do të digjen, përfshijnë 5 tonelata marihuanë dhe 7 të tjera derivate amfetamine.

Sipas autoriteteve, gjethet e kokës përdoren kryesisht për të prodhuar, nëpërmjet një procesi kimik hidroklorurin e kokainës që nxirret jashtë vendit me avionë të vegjël në Bolivi dhe Brazil ose në anije që shkojnë nga Paqësori në Evropë.

Shpërndaje artikullin në: