Në bazë të ekspertëve modernë, mani i bardhë është një super ushqim. Vetitë shëruese të këtyre kokrrave njihen që moti, edhe pse nuk ishte bërë asnjë studim atëherë për to. Mani i bardhë ul rrezikun për t’u prekur nga diabeti, mbron prej sëmundjeve të zemrës, pakëson kolesterolin dhe ndihmon te humbja në peshë. Sasia e sheqerit e pranishme në frytin e thatë përgjysmë është më e vogël se sa rrushi pa fara.

Në bazë të studimeve, gjethet e manit ndihmojnë në normalizimin shtesë të sheqerit në gjak. Ajo përdoret edhe si ilaç popullor kundër diabetit, diabetit dy. Mani i bardhë është shumë e pasur me fibra. Rreth 20 për qind e nevojave tona ditore për fibra plotësohen me një sasi të manit të bardhë nga vetëm një e treta e gotës. Përdorimi i rregullt i këtyre kokrrave ndikon në pakësimin e kolesterolit dhe përmirësimin e sistemit tretës. Po ashtu, është i pasur edhe me antioksidues. Sipas studimeve që janë bërë në universitetin e Teksasit, mani i bardhë përmban resveratrol, që është fenol natyral, që përdoret kundër disa llojeve të tumoreve dhe sëmundjeve të zemrës. 

Shpërndaje artikullin në: