Presidenti i Francës, Emmanuel Macron, ende vazhdon të jetë i mendimit se NATO ende është në gjendje të ‘vdekjes klinike’. Veçoi ndaras Turqinë si anëtare të aleancës që bashkëpunon nganjëherë me ndërmjetës të ISIS.

Ai kështu deklaroi duke zhgënjyer anëtarët e aleancës në prag të nisjes së samitit të NATO’s në Londër. Ky samit shënon 70 vjetorin e aleancës veri atlantike.

“Ende ashtu mendoj”, tha Macorn në konferencën e përbashkët për gazetarë me Presidentin Amerikan, Donald Trump, që ishte i pakënaqur me deklaratat e muajit kaluar të presidentit francez për ‘vdekje truri’’.

Presidenti i Francës sot tha se Turqia nganjëherë bashkëpunon me ndërmjetësit e radikalëve islamik ISIS dhe shtoi se ende ia zë për të madhe Turqisë pasi lufton kundër kurdëve në veri të Sirisë, pasi që ata luftuan kundër xhihadistëve.

“Turqia lufton kundër atyre që luftuan krah nesh. E nganjëherë bashkëpunojnë me ndërmjetës të shtetit islamik”.

Shpërndaje në