Inteligjenca artificiale mund të dërgojë dronë dhe robotë në sulme autonome pa kontroll njerëzor, dhe Austria dëshiron ta ndalojë këtë.

Dronët dhe robotët me inteligjencë artificiale potencialisht do të jenë në gjendje të gjejnë dhe shkatërrojnë objektivat në mënyrë të pavarur pa ndërhyrjen njerëzore. Por ai zhvillim është shumë i rrezikshëm, beson Austria.

Kjo është arsyeja pse ministri i jashtëm i Austrisë, Alexander Schallenberg, ka bërë thirrje për një ndalim ndërkombëtar të sistemeve të armëve që mund të vrasin pa qenie njerëzore për të marrë vendimin përfundimtar, sipas Reuters të hënën.

“Të paktën le të sigurohemi që vendimi më i thellë dhe më i gjerë se kush do të jetojë dhe kush do të vdesë të mbetet në duart e njerëzve dhe jo në duart e makinerive,” tha ai në Vjenë në një konferencë ndërkombëtare mbi sistemet autonome të armëve. dhe sfidat me rregullimin e tyre.

Frika është se armët autonome do të jenë në gjendje të bëjnë gabime vdekjeprurëse nëse ato lëshohen në të vërtetë në luftëra dhe konflikte.

– Ne kemi parë tashmë inteligjencën artificiale të zgjedhë gabimisht në mënyra të mëdha dhe të vogla. Nga gabimi i kokës tullac të një gjyqtari për një futboll, deri te vdekja e këmbësorëve të shkaktuar nga makinat që drejtonin vetë, të cilat nuk e dallonin ecjen në këmbë , tha një nga folësit në konferencë, programuesi dhe investitori i teknologjisë Jaan Tallinn, sipas Reuters.

Iben Yde, Ph.D. në drejtësi dhe eksperte në të drejtën ndërkombëtare në Akademinë Norvegjeze të Mbrojtjes, psherëtin kur TV 2 i prezanton asaj termin “robot vrasës”.

Kjo shprehje, beson ajo, deformon debatin në lidhje me teknologjinë reale dhe jo më pak me legjislacionin tashmë ekzistues.

Armët e ligjshme kërkojnë saktësi

Sipas saj, tashmë është e ndaluar përdorimi i sistemeve të armëve që janë aq të pasakta sa nuk mund të drejtohen në objektiva të veçanta ushtarake me siguri relativisht të lartë.

Nga ana tjetër, është e ligjshme nëse ato mund të përdoren me saktësi të madhe, duke ndihmuar kështu të sigurohet që të dëmtohen sa më pak civilë.

– Nuk bëhet fjalë për dronët që fluturojnë përreth dhe mendojnë se “kjo duket interesante. Ndoshta është një objektiv legjitim ushtarak? Ne thjesht do ta provojmë”. Do të jetë një algoritëm që, për shembull, do të jetë në gjendje të njohë një tank dhe të hedhë një bombë atje – ose jo nëse ka, për shembull, civilë ose njerëz në përgjithësi afër, shpjegon ajo.

Avokati i së drejtës ndërkombëtare beson se debati për përdorimin e inteligjencës artificiale në sistemet e armëve vjen nga mungesa e njohurive se si funksionojnë sistemet e armëve dhe planifikimi ushtarak, si dhe nga një kundërshtim i përgjithshëm ndaj luftës.

– Nëse jeni dakord me premisat e austriakëve se ne duhet ta kishim ndaluar, atëherë problemi tjetër i madh është: Çfarë është ajo që duan të ndalojnë? ajo pyet.

Ndryshimi i skenës në zonat e konfliktit

Deri më tani, teknologjia është përdorur vetëm për të ndihmuar njerëzit të marrin vendime më të shpejta dhe më të mira, thotë Andreas Graae për TV 2. Ai është asistent profesor në Departamentin e Teknologjisë Ushtarake dhe hulumton sesi sistemet autonome të armëve ndryshojnë fushat e betejës së sotme dhe të së ardhmes.

– Ka pasur një tendencë për disa imazhe të frikshme të robotëve vrasës, përdorimi i të cilave ende nuk është parë realisht, por mund të shihni që zhvillimi po shkon gjithnjë e më shpejt, thotë ai.

Inteligjenca artificiale përdoret, për shembull, për të gjetur objektiva, por ende nuk ka shembuj të njohur që inteligjenca artificiale të ketë kryer edhe sulme vetë.

Megjithatë, janë sistemet e armëve ato që do të mund të ndërtohen dhe nëse ato vihen në përdorim, do të kalohet ajo që Andreas Graae e quan një “prag të diskutueshëm”.

Andreas Graae beson se sistemet autonome mund të kenë justifikimin e tyre kur, për shembull, përfshihet mbrojtja ajrore.

– Është më mirë të kesh një inteligjencë artificiale që hyn, sepse duhet të reagosh shumë shpejt dhe pastaj je fare i sigurt që të mos sulmosh asgjë njerëzore, thotë ai.

 

Sipas Iben Yde, OKB-ja ka punuar për më shumë se dhjetë vjet për të rënë dakord vetëm për një përkufizim që mund të mbulojë zonën.

Dhe edhe nëse Austria arrin të fitojë mbështetje të mjaftueshme për të krijuar një traktat që ndalon këto sisteme armësh, sipas Iben Yde, vendet e mëdha nuk ka gjasa të aderojnë në të, dhe kështu ajo nuk do të jetë në gjendje të përmbushë qëllimin e saj.

– Vendet që janë më aktive në konflikte anembanë globit kanë investuar në këtë dhe tashmë mund ta përdorin atë. Ata nuk do të pajtohen me të, thotë ajo.

Përktheu dhe përshtati, Adnan Aliti

https://nyheder.tv2.dk/politik/2024-04-29-draeberrobotterne-kommer-nu-kraever-oestrig-et-internationalt-forbud

Forcat Ajrore të SHBA-së vlerësojnë se në një të ardhëme të afërt do të jetë e mundur të prodhohen mijëra avionë pa pilotë në bord.

Një avion luftarak pa një person të trajnuar në bord dhe e armatosur me bomba dhe raketa vdekjeprurëse.

Mund të bëhet realitet në një të ardhme jo shumë të largët. Të paktën duke gjykuar nga testi historik që u krye të premten në bazën e Forcave Ajrore Edwards në Kaliforni.

Këtu ata kishin pajisur një avion luftarak të zhvilluar posaçërisht F-16 me një dozë solide të inteligjencës artificiale. Dhe si pjesë e fluturimit provë, ishte menduar të simulonte luftimin ajror kundër një aeroplani luftarak konvencional me një pilot në bord.

Një kompjuter nuk lodhet, nuk trembet. Dhe do të ndjekë rregullat dhe do të bëjë manovrat më të përsosura, ndërsa njerëzit do të kenë një variancë më të madhe

Në pjesën e përparme të avionit testues me dy vende pa pilot ishte ulur Frank Kendall, Sekretari i Forcave Ajrore të SHBA-së. Dhe ai ishte i emocionuar për përvojën dhe mundësitë e përdorimit të AI si një shtesë e faktorit njerëzor.

– Është një rrezik sigurie të mos kemi inteligjencë artificiale dhe do të duhet ta kemi atë, tha Frank Kendall pas një udhëtimi në ajër me 800 kilometra në orë, që është disi nën shpejtësinë maksimale të një luftani F-16.

1000 avionë pa pilot

Më parë, avioni F-16 i kontrolluar nga AI, i quajtur edhe X62A Vista, kishte kryer një sërë manovrash me një diferencë sigurie prej 300 metrash për një luftëtar F-16 të kontrolluar nga pilotët.

Në provën një orëshe, avionët u testuan secili me sythe dhe shmangie në një përpjekje për të detyruar “kundërshtarin” në pozicione potencialisht të cenueshme.

– Një kompjuter nuk lodhet, nuk trembet. Dhe do të ndjekë rregullat dhe do të bëjë manovrat më të përsosura, ndërsa njerëzit do të kenë një ndryshim më të madh në mënyrën se si performojnë, tha Frank Kendell për AP pasi doli nga kabina e ngushtë.

Megjithëse teknologjia nuk është zhvilluar plotësisht, Forcat Ajrore të SHBA po planifikojnë një flotë të AI prej më shumë se 1000 avionësh luftarakë pa pilot, i pari prej të cilëve duhet të jetë operacional që në vitin 2028.

Krahasuar me luftëtarët plotësisht të pajisur, të avancuar dhe shumë të shtrenjtë, megjithatë, këto do të jenë makineri më të ngjashme me dron.

“Sikuenti besnik”

Hans Peter Michaelsen, analist i mbrojtjes dhe ish-oficer në Forcat Ajrore për 30 vjet, thotë për TV 2 se eksperimentet e Forcave Ajrore të SHBA-së janë pjesë e një zhvillimi të shpejtë.

– Tani për tani është kryesisht përdorimi i AI si ai që quhet një wingman besnik. Me fjalë të tjera, ku avioni i AI “flas” së bashku me një avion të drejtuar, thotë Hans Peter Michelsen.

Kërcimi teknologjik nuk vjen as pa rrudha dhe drita paralajmëruese të kuqe.

Ekspertët e kontrollit të armëve dhe organizatat humanitare janë thellësisht të shqetësuar se AI një ditë do të jetë në gjendje të hedhë bomba që vrasin njerëz vetë pa asnjë ndërveprim njerëzor dhe po bëjnë thirrje për kufizime më të mëdha.

– Ka shqetësime të përhapura dhe serioze në lidhje me dorëzimin e vendimeve për jetën dhe vdekjen tek sensorët dhe softuerët, ka paralajmëruar më parë Kryqi i Kuq Ndërkombëtar . Prandaj, ata do të kenë udhëzime të zbatuara nën kujdesin e politikave kryesore.

Hans Peter Michaelsen e njeh atë pjesë të problemit.

– Nëse vetë teknologjia vendos të sulmojë, kush është përgjegjës? Është programuesi apo ai që ka nisur avionin? Ka shumë ndërfaqe etike dhe morale në këtë, sepse nuk mund të vendosësh një kompjuter përpara një gjykate ushtarake, thotë ai.

Gjithashtu AI në tokën daneze

Ashtu si me të gjitha format e pajisjeve ushtarake, softueri është gjithashtu një vend ku gara e armëve po përshpejtohet këto vite.

Operatorët e avionit Vista pohojnë se asnjë vend tjetër në botë nuk ka një program të ngjashëm të AI, ku softueri fillimisht mëson në miliona pika të dhënash në një simulator dhe më pas teston përfundimet dhe të mësuarit e tij gjatë fluturimeve aktuale.

Gjithashtu nuk është e paimagjinueshme që forcat ajrore daneze të zbatojnë inteligjencën artificiale në një afat të gjatë pas blerjes së avionit luftarak F-35.

– Brenda periudhës kur do të kemi F-35, do të shohim të plotësohet me krahë automatikë. Shumë po ndodhin në të gjithë atë zonë, thotë Hans Peter Michaelsen.

Forcat Ajrore të SHBA-së thonë, sipas AP, se Kina, e cila përndryshe bën baste edhe për inteligjencën artificiale, nuk ka arritur ende në pikën ku mund të bëjë teste jashtë një simulatori në stilin e atyre që Forcat Ajrore të SHBA sapo kanë kryer në Edwards. Baza e Forcave Ajrore.

Përktheu dhe përshtati, Adnan Aliti

Burimi: https://nyheder.tv2.dk/udland/2024-05-04-hemmelig-test-paa-legendarisk-luftbase-varsler-gennembrud-for-kampfly-styret-af-ai

Produkti i dytë më i madh i kompanisë Apple, pas iPhonet, AirPods, pritet të ketë përditësime këtë vit.

Apple do të lansojë dy modele të reja AirPods 4 gjatë këtij viti, raportoi të martën “The Independent”.

Dy modelet e reja AirPods pritet të lansohen në fund të vitit, sipas raportuesit të brendshëm të Applet, Mark Gurman.

Sa mund të kushtojnë?

Bazuar në çmimet e AirPods 2 dhe 3, AirPods 4 mund të kushtojnë rreth 149 dollarë dhe modeli i dytë 179 dollarë.

Dizajni, veçoritë dhe specifikat e Apple AirPods 4

Tani për tani, dihet pak për dizajnin, veçoritë dhe specifikat e AirPods 4, por raporti i Mark Gurmanit ka dhënë pak më shumë njohuri.

Apple thuhet se po punon në një veçori të testit të dëgjimit. Modeli i ardhshëm i AirPods Pro mund të shfaqë gjithashtu kamera me rezolucion të ulët që mund të skanojnë mjedisin e përdoruesit. Sidoqoftë, kjo nuk do të jetë e disponueshme në AirPods 4.

Pritet të ketë përmirësim të cilësisë së zërit në AirPods 4.

Departamenti i Transportit (DfT) ka publikuar planin e tij të veprimit për të ardhmen e fluturimeve, i cili propozon taksi fluturuese pa pilot deri në vitin 2030.

Gjithashtu, ai parashikon përdorimin e rregullt të dronëve për luftimin e krimit, shkruan skynews.

Bëhet e ditur se plani i fluturimit me teknologjinë e dronëve deri në fund të dekadës pritet të rrisë ekonominë e vendit për 45 miliardë paund (mbi 50 miliardë euro).

“Teknologjia e fundit do të revolucionarizojë transportin”, tha Ministri i Aviacionit dhe Teknologjisë së Mbretërisë së Bashkuar, Anthony Browne.

“Nga taksitë fluturuese te dronët e shërbimeve urgjente, ne po sigurohemi që Mbretëria e Bashkuar t’i bëjë ballë këtij ndryshimi dramatik të transportit, duke përmirësuar cilësinë e jetës së njerëzve dhe duke nxitur zhvillimin ekonomik”, shtoi Browne.

Plan të ngjashëm për të përdorur taksitë ajrore për të fluturuar drejt dhe nga aeroportet, ka zbuluar edhe kryetari i New Yorkut, Eric Adams.

Këto propozime do të lejojnë që taksitë të fluturojnë lirshëm pa e kufizuar qiellin për aeroplanët e tjerë.

Por, planet synojnë edhe zhvillimin e teknologjisë së dronëve për të trajtuar krimin e dhunshëm dhe sjelljen antisociale.

Dronët janë testuar nga Skyfarer dhe spitalet universitare të vendit për të dërguar implante kirurgjikale dhe mostra në vende të tjera. Rezultoi që koha e dorëzimit është shpejtuar për 70 për qind.

Përdoruesit e Facebook dhe Instagram në Evropë po marrin opsionin për të paguar për versionet pa reklama të platformave të mediave sociale, si një mënyrë për të respektuar rregullat strikte të kontinentit për privatësinë e të dhënave, tha të hënën Meta.

Duke filluar nga nëntori, përdoruesit në shfletues desktop mund të paguajnë rreth 10 euro në muaj ndërsa përdoruesit e iOS ose Android do të paguajnë afërsisht 13 euro. Çmimet më të larta pasqyrojnë komisionet e ngarkuara nga dyqanet e aplikacioneve Apple dhe Google për pagesat brenda aplikacionit, tha kompania në një postim në blog.

Tarifa do të mbulojë të gjitha llogaritë e lidhura në Facebook dhe Instagram deri në mars, kur Meta do të fillojë të tarifojë 6 euro për çdo llogari shtesë.

Prodhuesi japonez i makinave, Nissan, është kthyer në kompaninë e fundit që do të largohet nga tregu i Rusisë.

Kështu, Nissan u bashkohet dhjetëra kompanive të mëdha që janë larguar nga ky shtet, pas nisjes së luftës së Moskës në Ukrainë, në fund të muajit shkurt.

Nissan ka thënë më 11 tetor se Komiteti i tij ekzekutiv e ka miratuar shitjen e fabrikës në Shën Petersburg si dhe qendrën e marketingut në Moskë.

Nissan ka nisur të prodhojë makina në Shën Petersburg më 2009.

Megjithatë, ajo ka ndalur punën në Rusi në muajin mars, pak ditë pas shpërthimit të luftës.

Kompania ka thënë se kushtet e kontratës i mundësojnë Nissanit që të blejë sërish biznesin në Rusi në gjashtë vjetët e ardhshëm.

Muajin e kaluar, edhe kompania tjetër japoneze, Toyota është larguar nga tregu rus.

Në maj të këtij viti, kompania franceze e makinave, Renault, ka thënë se do të largohet nga Rusia me kushte të ngjashme.

Renault ka thënë atëbotë se do t’ia shesë 100 për qind të aksioneve qytetit të Moskës.

Lufta në Ukrainë ka nisur më 24 shkurt.

Presidenti rus, Vladimir Putin e quan luftën si “operacion special ushtarak” për të çmilitarizuar Ukrainën.

Perëndimi është përgjigjur ndaj Rusisë, duke goditur ekonominë e këtij shteti me sanksione të ashpra.

Si pasojë e luftës kanë vdekur mijëra persona dhe miliona të tjerë janë zhvendosur nga shtëpitë e tyre.

Komisioni i BE-së u ka kërkuar punonjësve të tij që ta fshijnë aplikacionin kinez TikTok sa më shpejt të jetë e mundur nga celularët dhe laptopët për shkak të rrezikut për sulme kibernetike dhe sigurinë e të dhënave.

Komisioni i BE-së u ndaloi punonjësve të tij të përdorin aplikacionin TikTok në telefonat celularë ose laptopët e punës. Sipas Brukselit punonjësit duhet ta fshijnë aplikacionin sa më shpejt të jetë e mundur, afati i fundit është data 15 mars. Arsyeja e këtij vendimi është mbrojtja e të dhënave dhe shqetësimi për aksesin e mundshëm të shtetit kinez në kompaninë kineze të TikTok, Bytedance. Një zëdhënës i TikTok-ut u shpreh “i zhgënjyer” duke thënë se vendimi bazohet në një “gjykim të gabuar”.

Komisioneri i BE-së për Industrinë, Thierry Breton, tha se ndalimi i aplikacionit TikTok do të zbatohet gjithashtu edhe për pajisjet private të regjistruara pranë Komisionit. Ai theksoi se Bashkimi Evropian po i kushton vëmendje çështjes së sigurisë kibernetike. Masa synon të mbrojë Komisionin nga kërcënimet kibernetike. Breton nuk donte të komentonte ndonjë incident të mundshëm në lidhje me aplikacionin TikTok.

Kritika në mbarë botën

TikTok është në qendër të kritikave në mbarë botën për shkak të dyshimeve lidhur me privatësinë. Edhe autoritetet e SHBA-së e kanë ndaluar aplikacionin TikTok në telefonat celularë zyrtarë.

Shumë vende janë të shqetësuara për aksesin e mundshëm të shtetit kinez në kompaninë e TikTok-ut

TikToku ka një miliardë përdorues në mbarë botën dhe është veçanërisht i përhapur ndër brezin e ri. Në nëntor TikTok-u pranoi se punonjësit e kompanisë në Kinë mund të kenë akses në të dhënat e përdoruesve evropianë.

Hetime në Irlandë

Enti Irlandez i Mbrojtjes së të Dhënave ka nisur prej disa kohësh hetimet kundër Bytedance për shkelje të mundshme të ligjit të BE-së për mbrojtjen e të dhënave. Koncerni TikTok deklaroi se të dhënat e 125 milionë përdoruesve në Bashkimin Evropian janë të mbrojtura dhe se mbrojtja e të dhënave do të rritet. Kështu p.sh. në Evropë janë planifikuar të krijohen tri qendra të ruajtjes së të dhënave.

BE-ja mbështetet në rregullore të rrepta në hapësirën dixhitale. Ligji për Shërbimeve Digjitale i detyron p.sh. platformat online, që ndër të tjera të rrisin angazhohen më fort kundër urrejtjes dhe lajmeve të rreme në internet. Po ashtu dyqanet online duhet të verifikojnë identitetin e furnitorëve përpara se të ofrojnë produktet e tyre për shitje. Ligji për Tregjet Digjitale synon të parandalojë veprimet që bien ndesh me konkurrencën nga ana e kompanive të mëdha të internetit në BE.

Shefi ekzekutiv i kompanisë Tesla, Elon Musk, po ofron që ta blejë Twitter-in, duke thënë se kjo platformë e mediave sociale – të cilin ai e kishte kritikuar se nuk përmbush parimet e lirisë së shprehjes – duhet të transformohet në kompani private.

Në dosjen e një rregullatori të Twitter Inc. u tha të enjten se Musk, i cili është hisedari më i madh i kësaj kompanie, ka propozuar që të blejë aksionet e tjera të Twitter-it që aktualisht nuk i ka në pronësi, duke ofruar 54.20 dollarë për aksion, që në total do i binte 43 miliardë dollarë.

Musk tha se kjo ishte oferta më e mirë që mund të ofronte, edhe pse nuk ka dhënë detaje për financimin. Oferta nuk është e detyrueshme dhe i nënshtrohet kushteve të financimit dhe kushteve të tjera.

“Kam investuar në Twitter pasi besoj në potencialin e tij për të qenë platformë për fjalën e lirë në mbarë globin dhe besoj se liria e fjalës është një imperativ shoqëror për një shoqëri funksionale”, citohet të ketë thënë Musk në një dokument drejtuar Twitter-it.

“Megjithatë, qëkur kam investuar, tani e kuptoj se kompania as nuk mund të përparojë e as nuk do t’i shërbejë këtij imperativi shoqëror, në formën siç është sot. Twitter duhet të transferohet në një kompani private”, shtoi ai.

Aksionet e Twitter u rritën në 47.83 dollarë, apo 4.5 për qind më shumë, por megjithatë vlera e tyre është më e ulët sesa ka ofruar Musk, që është një sinjal nga disa investitorë se marrëveshja me kreun e Teslas do të realizohet.

Twitter tha se ka pranuar ofertën e Muskut dhe do të vendosë nëse do ta pranojë apo jo në bazë të interesave më të mira të hisedarëve të tij.

Një javë më parë, Musk ka blerë 9 për qind të aksioneve të Twitter-it, që e bëjnë atë hisedarin më të madh në këtë platformë sociale.

Miliarderi ka qenë mjaft kritik ndaj Twitter-it javët e fundit, veçmas për parimet e lirisë së fjalës.

Rrjeti social ‘facebok’ ka qenë në vazhdimësi platforma kryesore sociale në mes të audiencave më të reja, megjithatë këtyre viteve të fundit, ‘facebook’, po sfidohet nga rrejte të tjera sociale, si Instagram, “Piper Sandler”, Snapchat e TikTok.

Një raport që është  bërë në Amerikë përfshinë përgjigjet e 9.800 adoleshentëve amerikanë, me një  ndarje paraprakisht të barabartë midis të anketuarve meshkuj dhe ferma.

Raporti shikon disa elementë, por në platformat e preferuara të mediave sociale, të anketuarit treguan se: Snapchat është më i popullarizuari, me 34% të të anketuarve që tregojnë se është preferenca e tyre kryesore, TikTok doli i dyti me 29% të votave të njerëzve, Instagram ishte zgjedhja kryesore në mesin e 25% të të anketuarve

Kë to rezultate nuk po rezultojnë edhe shumë  të  habitshme, raporte të ngjashme kanë treguar vazhdimisht se Snapchat ka ruajtur popullaritetin e tij në mesin e përdoruesve adoleshentë, pavarësisht nga madhësia e tij më e vogël e audiencës në krahasim me Instagram.

Por Instagram ka kohë që ka mbajtur vendin e saj si preferenca kryesore e të rinjve.

Tani TikTok po “sfidon,” gjë që padyshim do të mërzisë Zuck dhe Co. dhe do të prishë planet e tyre për dominimin e plotë të mediave sociale.

Në të vërtetë, raportet kanë treguar që përfaqësuesit e Facebook kanë qenë të etur për të nxjerrë në pah rreziqet e mundshme të TikTok në një përpjekje për të mohuar popullaritetin e aplikacionit.

Nga kjo mund të  themi që  facebook është  duke “ fituar,” por raporte të ndryshme kanë sugjeruar që angazhimi me aplikacionin kryesor të Facebook është në rënie me kalimin e kohës. Vetë Facebook nuk ka raportuar ndonjë statistikë zyrtare të përdorimit në lidhje me kohën e kaluar në ditë, që nga viti 2014 kur ndau që përdoruesit po kalonin 40 minuta në ditë në këtë  aplikacion. Në vitin 2016, Facebook gjithashtu raportoi se përdoruesit po kalonin më shumë se 50 minuta në ditë duke përdorur Facebook-un Instagram-in  dhe Messenger.

Sipas disa raporteve, njerëzit tani po kalojnë  rreth 37 minuta në  ditë  në  këtë  aplikacion.

Si përfundim i gjithë  kësaj sipas këtyre raporteve, Snapchat është më i popullarizuari, por Instagram sheh më shumë përdorim, ndërsa TikTok vazhdon të rritet.

Një raport i fundit zbulon detajet e plota të asaj çfarë pritet nga Apple më 13 Tetor. Në këtë aktivitet Apple do të prezantojë katër modele të reja iPhone por gjithashtu edhe një altoparlant HomePod.

Insajderi i njohur si Kang në rrjetin social Kinez Weibo tha se modelet e iPhone janë: iPhone 12 Mini, iPhone 12, iPhone 12 Pro dhe iPhone 12 Pro Max. Të katër modelet kanë teknologjinë 5G, nën-6Ghz dhe mmWave.

Ekrani Super Retina XDR që ishte ekskluzivitet vetëm i iPhone 11 Pro, tani do të ofrohet për mbarë linjën. Të katërt vinë me standardin Dolby Vision HDR.

iPhone 12 mini raportohet me ekran 5.4-inç dhe çmim bazë 699 dollarë. iPhone 12 ka ekran 6.1-in dhe çmim bazë 799 dollarë.

iPhone 12 Pro ka ekran 6.1-inç dhe çmim bazë 999 dollarë. Ky model vjen me kamër telefoto 4x dhe sensor LIDAR.

Së fundi iPhone 12 Pro Max ka ekran 6.7-inç me çmim bazë 1,099 dollarë. Ka të njëjtin sistem kamerash me iPhone 12 Pro por ajo telefoto ka zmadhim 5x.

iPhone 12 mini del në shitje në 13 dhe 14 Nëntor; iPhone 12 në 16 dhe 17 Tetor; iPhone 12 Pro në 16 dhe 17 Tetor dhe iPhone 12 Pro Max më 20 dhe 21 Tetor.

Përveç telefonëve të rinj, Kang thotë se Apple do të zbulojë karikuesit e rinj wireless “MagSafe” të cilët funksionojnë edhe me kasat e përshtatura të iPhone.