Me 2100 amendamente VMRO-DPMNE-ja do të bllokojë 4 ligjet që janë në Kuvend dhe me të cilat parashihet rritja e rrogave të gjykatësve, prokurorëve, anëtarëve të Këshillit gjyqësor dhe të Këshillit të prokurorëve. Nga partia opozitare thonë se nuk është kundër rritjes së rrogave por shtojnë se kjo masë duhet të jetë e fundit në kuadër të reformave që pushteti duhet të ndërmarrë në sektorin e drejtësisë.

“Siç duket, ky është shpërblimi i qeverisë për besimin e mjerë prej 3% që kanë qytetarët te sistemi i drejtësisë. E pyesim qeverinë, a do të nënkuptojë gjyqësor më të mirë, prokurori më të mirë, reduktim të procedurave burokratike dhe zgjidhje më të shpejtë të konteksteve gjyqësore, kjo rritje e rrogës së prokurorëve dhe gjykatësve? Përgjigjet janë të qarta edhe për ne, edhe për gjithë opinionin. Në vend se qeveria t’i përveshë krahët dhe më në fund të fillojë me reforma konkrete dhe reale në gjyqësor, pushteti mendon se me zgjidhje të këtilla at-hok do t’i rregullojnë mangësitë e tij”, tha Draganço Eftimov, VMRO-DPMNE.

Shpërndaje artikullin në: