Viti 2018 (deri më 30 shtator) ishte viti më i nxehtë për Italinë që nga 1800, me një temperaturë më të lartë se 1.53 gradë në krahasim me mesataren.

Kjo është ajo që lexohet në një dosje Isac-Cnr lidhur me temperaturat e regjistruara në nëntë muajt e parë të vitit.

“Duhet theksuar, thotë klimatologu Michele Brunetti, duke shtuar se veçanërisht muaji prill shënoi rekordin si muaji më i nxehtë ndonjëherë.

“Është e qartë, shton Brunetti, se  të dhënat përditësohen nga muaji në muaj dhe për të thënë me siguri nëse 2018 ka qenë për Italinë viti më i nxehtë që prej vitit 1800, do të duhet të presim deri në fund të vitit”.

Shpërndaje artikullin në: