Drejtoria e Përgjithshme e Arkivave ka deklasifikuar informacione që më parë kategorizoheshin si sekrete, duke zgjuar kureshtjen mbi dorëshkrimet dhe informacionet personale të Enver Hoxhës dhe Hysni Kapos, raporton Ora News në një kronikë të transmetuar në edicionin informativ.

Interesi ka qenë maksimal nga studiues dhe gazetarë, të cilët kanë “shpërthyer” dyert e Arkivit.

Ditari i Enver Hoxhës përmban pasazhe, në të cilat shkruan për takimet që organizonte në qytete të ndryshme të vendit.

Gazetarja që ka përgatitur kronikën thotë se në faqen 13 Enver Hoxha shkruan: “Të mos mendojmë se gjetkë nuk ka fara të mira, bile shumë më të mira se këto që kemi ne“.

Sipas drejtuesve të Arkivës së shpejti nuk do të ketë më informacione sekrete për kohën dhe personazhet e komunizmit.

Këtë vit do të deklasifikohen dokumentet e vitit 1994, vitin pasardhës 1995.

Rreth 48 mijë dosje janë të aksesueshme për studiuesit, ndërsa shumë të tjera janë të 

Shpërndaje artikullin në: