Tim Shkupi- Mbi 20 perqind arabe jetojne ne shtetin e Izraelit, perfshire ketu edhe Jerusalemin lindor.

Ata njihen si arab te Izraelit, palestinez te Izraelit, pake e rendesishme, kryesorja jane arab dhe gjuha e tyre arabe eshte gjuha e dyte zyrtare ne shtetin e Izraelit, e nuk eshte gjuhe e perqindjes!

Prej tyre 70 perqind jane te besimit Islam, 30 perqind krishter ose ndonje fe tjeter, ku te gjithe kane te drejtat e njejta si hebrenjet dhe te tjeret qe jetojne aty. Por ka edhe shume qe nuk kane pranuar te njohin shtetin e Izraelit, por qe i shfrytezojne te drejtat e tyre.

Tani, une habitem me disa nga Maqedonia, gjuhen e tyre nuk e kane gjuhe zyrtare ne shtet, te drejtat e tyre diskriminohen majtas dhe djathtas, deri sa perfaqesuesit e tyre politik qe i votojne me duart e tyre ne Maqedoni, i nencmojne dhe poshterojne cdo dit, pa fije turpi, dalin e derdhin lot krokodili per palestinezet vetem pse i kane kapur sehiret e halldupeve, ku nuk mund t’i shohin faktet dhe provat, por edhe nuk merziten fare ta lexojne Kuranin.

Gaza pas mandati te Britanise ka qene pjese e Egjiptit, e jo e Palestines, ndersa West Bank ka qene pjese e Jordanit.

Ata te paret qe nuk kane dashur ta njohin shtetin e Palestines jane vellezerit e tyre arabe nga Egjipti, Jordani dhe Siria! Kurse ne (myslimanet) e duam Maqedonine me shume se e ka dashur Piti Guli, Goce Dellcevi dhe shume me shume se VMRO-ja.

Une e di se nuk keni qejf t’i degjoni keto gjera. Njejte sikurse e di se disa predikues te arkivoleve ju manipulojne, sepse jane coroditesite e fese Islame.

Sa per informim, shteti i Izraelit s’ka burime nafte, por duhet ta pranojme se e menaxhojne mire shtetin e tyre, ku edhe shume arabe palestineze punojne ne Izrael.

Ju, nga Maqedonia, nese e keni gjuhen e juaj zyrtare ne shtet, atehere eshte ne rregull ju te interesoheni per palestinezet!!! Ne jemi KEQ ne Maqedoni, e jo palestinezet qe se bashku me arabet duan ta fshijne nga faqja e dheut cdo jehudi.

P.S.
Mos me thuani se nuk besoni se guri ka me folur. Ju mendoni se eshte hadith, por te njejtin hadith e ke ne Bibel!!!

Shpërndaje artikullin në: