Për shekuj me radhë shqiptarët janë flijuar me qëllim që të realizojnë të drejtat e tyre kombëtare. Fatkeqësisht, përkundër sakrificave të mëdha, një pjesë e kombit shqiptar jo vetëm që nuk ka realizuar të drejtat e veta, por është objekt i diskriminimit racial. 
Përveç diskriminimit që përjetojmë nga shtetet okupuese të territoreve tona, shqiptarët rrezikojnë të humbin edhe pjesë tjera të Kosovës. Çdo pëllëmbë e tokës sonë mban gjurmët e djersës, lotit dhe gjakut të shqiptarëve. 
Nesër, edhe shqiptarët e besimit islam kremtojnë festën e flijimeve. Le të shërbejë ky moment që të mendojmë për solidaritet shumë më të madh me shqiptarët e Luginës së Preshevës, me ata që jetojnë nën Mal të Zi dhe me shqiptarët e Iliridës.
E gëzofshin Bajramin e Vogël vetëm ata besimtarë që mendojnë shqip!

Shpërndaje artikullin në: