Njè mashkull èshtè gjithèsia..
Tek ai, gjenè dashuri dhe fllad.
Merr jetè, nga puthje e tij,
Nga shpirti ngrohtèsi shpèrndan …

Njè mashkull èshtè gjithèsia ,,
Eshtè dritè, qè rrezaton nè sy..
Eshtè bota,dhe ajkè pèr ç’do femèr,,
Eshtè mburoj pèr femrèn e tij..

Njè mashkull tè mbushè shpirtin..
Nektar merrè nga buzè e tij.
Eshtè parajsè sa vetè jeta..
Mashkulli èshtè embrion krijese,,

Njè mashkull di t’è falè èmbèlsi,,
Nga shpirti zambakè i lulèzon..
Butèsi, di t’è falè dlirèsi e tij..
Embèlsi e magjishme e natès dashuri..

Njè mashkull èshtè tulipan qè çelè,,
Nè muaj tè ftohtè dhe tè ngrohè..
Tè dashuron, dhe tè ngrohè kur ka erè..
Dashuri tè dhuron pa fundè nè jetè..

Keq e keni kuptuar fjalèn “mashkull ”
Ju duket se vetèm shtratin kèrkon ?
Njè mashkull èshtè vetè gjithèsia..
Eshtè èngjèll dhe dashuri rrezaton.

Njè mashkull tè dashuron sa vetè jeta..
Nè gjoks tè vendos tè dègjosh melodi ..
Perludè, kèngè dhe poezi t’è detikon..
Dashuri hyjnore dhuron.”Tè quan femèr”

Mashkulli i dashuruar di t’è gjunjèzohet..
Me buqe trèndafili shprehè dashurinè.
Tè ndjekè, dhe dhuron zemrèn e pastèr..
Gjithshka e gjenè tek mashkulli ideal i jot..!!

Joki Mati.

Joki Mati-VETEM DETI ME KUPTON..

Sa herè qè ulem tek vèndi i jonè..
Pa frymè mè lènè kujtimet nga herè,,
Kujtoj me mallè ato netè mbrèmje..
Kur kokèn vendosja mbi supin tèndè..

Dhe ti, nè krahè me merrje..
Nè ajèr pupèl mè ngrije si zog..
Ndjeja vibracion tè frymès tènde..
Dègjoja zemrèn qè tè pluskonte..

Sa herè qè ulem tek vèndi jonè..
Kujtimet zbresin si yjet nga qiejt,
Shija e puthjes nè buzè mè ka mbetè..
Dhe vèndi èshtè boshè neve na pret..

Sa herè qè ulem tek vèndi jonè..
Ndjejè sytè e tu qè pas mè ndjekin,,
Shpirti mè ngrohet nga hènè e bukur..
Kurè ulur jam tek vèndi, kujtoj veç sytè e tu.! J.M.

KUR MALLI ME MERR PER TI..!

Kur malli mè merrè pèr ti,,
Brigjeve zbathuar ecè ngadal,,
Pèrhumbem bashkè me mendimet..
Se malli pèr ty mè ka marrè,Kurr malli mè merr pèr ti..
Fjalèt izoloj brènda nè shpirt,
E vetme pèrshkoj bregut tè detit..
Tè shikoj njè çast imazhin tènd..

Kur malli mè merr pèr ti..
Me valèn flas pèr fshehtèsinè,,
Mè buzèqesh vala bashkè me shkumèn,,
Loti rrèshket, dhe shkrinè mbi valè..

Kurr malli mè merr pèr ti..
Kujtimet mè rrethojnè netève tè vonè,,
Ecij mbi rèrèn e lagur ngadalè,,
Dhe gjurmèt ngelin mbi rèrè..

Kur tè gjèndesh pranè vèndit tonè..
Do shikosh puthjen e lènè nga unè..
Se malli mè merr pèr ty gjithmon..! J.Mati.

Shpërndaje artikullin në: