Nga Bedri Bytyqi- 210 miliardë korona daneze, aq do të kushtoj ndërtimi i një ishulli artificial në ujrat daneze.Ky ishull artificial do të ket për qëllim të prodhoj edhe më shumë energji nga mullinjtë me erë, me të cilët Danimarka prinë në botë.

Era e fuqishme në Danimarkë gjeneron energji të pastër dhe të rinovueshme.Projekti pritet të përfundoj në vitin 2033 dhe pritet fillimisht të prodhoj energji për tre milion familje, ndërsa më vonë për 10 milion familje, që dmth se Danimarka do të eksportoj energji edhe shteteve fqinje.

Në këtë projekt madhor ndërkombëtar një kontribut të veçantë ( që nga viti 2017) ka dhënë edhe bashkatdhetari ynë nga Malisheva ing Fitim Kryeziu,në cilsinē e përfaqsuesit të firmës daneze Energi Net.

Projekti për herë të parë është prezentuar më 19 gusht 2019 në DTU ( Univerziteti Teknik Danez) në Lyngby dhe Fitimi ka qenë një nga ligjëruesit kryesor .(RTVZiK ishte prezent,me c’rast edhe është zhvilluar një intervistë me ing Fitimin).Krenar me kontributin tuaj ing Fitim Kryeziu.

Shpërndaje në