Shkruan Lulzime Xhelili Lazami

Ngjarjet e fundit politike që ndodhën ne Kosovë kanë shqetësuar gjithë ata që e ndjejnë veten për shqiptarë në Maqedoni, madje të gjithë shqiptarët e Shqipërisë e diasporës. Por mbi të gjithë, të zhgënjyer deri në palcë mbeti vetë populli i Kosovës që nuk arriti të gëzojë një udhëheqje të drejtë e të duhur ashtu si që ishte qeveria e Albin Kurtit. Të mashtruar e të zhgënjyer mbetën edhe shumë ndërkombëtar dhe paqëdashës amerikan të cilët i dhanë jetë, frymë dhe shpresë një Kosove të rilindur pas luftës së vitit 1999, ku të gjithë e dimë se çfar ushtroi gjenocidi sërb mbi kët vend të çmuar dhe shumë patriotik.
Arsyet pse ndodhi rrëzimi i qeveverisë së Kurtit në orët e vonshme të natës së 25 Marsit 2020, janë të shumta por ajo që të gjithë e dimë është se në historinë e popullit shqiptarë gjithmonë ka pasur të atillë “burra” që e shisnin Shqiptarinë për interesat e tyre shumë të imta personale duke u shitur patriotë para popullit të shkretë.Arsye që më shumë i jep peshë kësaj çeshtje është se disa politikan që e mbajnë veten për “shtylla të Kosovës” e haruan ndihmën që ua dha Amerika me presidentin e atëhershëm amerikan Bill Clinton bashkë me shumë fytyra të njohura për shqiptarët dhe botën anembanë si gjenerali Wesley W.Clark,politikani i njohur spanjoll Javier Sollana,profesori i mirënjohur amerikan Daniell Serwer i cili me keqardhje të madhe dha intervistën e fundit në “Jeta në Kosovë” duke shprehur dhimbjen e tij të madhë nga lëkundjet e mëdha në vend në një kohë pandemie botërore të Covid 19.
U haruan të gjithë këto fytyra ku dhanë jetë e shpresë për tu njoftuar e udhëhequr nga “një mik tjeter amerikan,Richard Granell”, i cili në fakt është i një bote të kundërt të asaj Kosove ku demokracia filloi të lulzojë. Për fat të keq këta miq të rejshëm e shfrytëzuan lakminë për pushtet si dhe vetëdijen e ulët politike të këtyre faqezinjëve burra si Isa Mustafa,Hashim Thaçi e Ramushi për ta rrëzuar qeverinë e Albinit mu në kët kohë të vështirë ku e gjithë bota po përballet me armikun më të madh e të padukshëm Coronavirusi, kohë në të cilën gjithë janë ngojuar e nuk mund të dalin në shesh për të shprehur paknaqësinë.
Eh, tradhëtia dhe hajnia e gjetën popullin në hamulli pë t’a rrëzuar Albinin.Por sa do të arrinë që ta rrëzojnë Albinin në të vërtetë edhe ata vetë e dinë që kjo nuk do të ndodhë asnjëherë.

Shpërndaje në