Përgatituni për një zhgënjim.

Ylli i shahut Magnus Carlsen pesë herë kampioni i botës, ka deklaruar, por jo mjaft qartë, se nuk do të marë pjesë në mbrojtjen e titullit të kampionit të botës në kampionatin e ardhëshëm botëror.

Pas fitores së tij të fundit në Kupën e Botës në vitin 2021, ai shprehu dyshimet e tij për mbrojtjen e titullit në vitin 2022, ai është penduar që nuk ka qenë mjaftë i qartë para sfidës së vitit 2021.

– Pse nuk pranova të dorëzohem dhe të thoja se kam mbaruar? Pyet vetveten Magnus Carlsen në një intervistë për VG norvegjeze.

Magnus Carlsen thekson se nuk ka mbaruar me shahun – e ka të vështirë të motivojë veten për një Botëror tjetër.

Trajneri i tij danez për një kohë të gjatë, Peter Heine Nielsen, është i bindur se Magnus Carlsen nuk do ta mbrojë titullin e tij në Kupën e Botës. Megjithatë, ai e kupton edhe pse zgjedhja nuk është bërë ende definitive.

– Është shumë historike të heqësh dorë nga titulli i Kupës së Botës. Jo vetëm në shah, por në sport në përgjithësi. Shumë pak kanë hequr dorë vullnetarisht nga titulli, në shah ka ndodhur vetëm në vitin 1975 me Bobby Fischer (ish-kampion bote amerikan, red.).

– Është një vendim serioz për Magnusin. Ai duhet të jetojë me zgjedhjet për pjesën tjetër të jetës së tij. Ai duhet të pushojë në atë që arrin, thotë Peter Heine Nielsen.

Përktheu dhe përshtati

Adnan Aliti

rtvzeri.com

Shpërndaje artikullin në: