Hakerët kanë vjedhur të dhënat personale të rreth 1,000 desertorëve të Koresë së Veriut. Ministria e Bashkimit të Koresë së Jugut ka zbuluar se emrat, datat e lindjes dhe adresat e 997 desertorëve të Koresë së Veriut që kanë qenë të regjistruar në databazën e Koresë së Jugut.

Kjo është hera e parë që informacionet në lidhje me desertorët e Koresë së Veriut janë zbuluar në një shkallë aq të madhe. Kjo rrjedhje e informacioneve personale, mund të rrezikojë desertorët që ata ose familjet e tyre , të ndëshkohen nga ana e regjimit diktatorial të Koresë së Veriut.

Shpërndaje artikullin në: