Europol në bashkëpunim me autoritetet nga Ballkani Perëndimor kanë zhvilluar një aksion të gjerë kundër krimit në rajon. Raportohet se janë arrestuar 148 persona, mes tyre dhe shqiptarë. Ata akuzohen për trafik droge, armësh dhe emigrantësh.

Europol ka publikuar detajet e një operacioni të gjerë që zhvilloi nga data 5 deri me 9 shtator në rajonin e Ballkanit Perëndimor. Mësohet se gjatë kësaj periudhe janë arrestuar 148 persona, mes tyre dhe shqiptarë. Europol raporton se rreth gjysëm milionë persona dhe automjete janë kontrolluar javën e kaluar gjatë Ditëve të Përbashkëta të Veprimit në luftën kundër krimit në këtë rajon. Për 4 ditë, 8300 oficerë nga 28 shtete të ndryshme dhe nga Frontex dhe INTERPOL, zbritën në terren për të luftuar kundër trafikimit të paligjshëm të armëve dhe drogës, lehtësimit të emigracionit illegal dhe mashtrimin me dokumente.

Gjatë këtij operacioni të gjerë, ku mori pjesë edhe policia shqiptare, e sekuestruan 159 armë zjarri, eksplozivë dhe 1462 lloje të tjera municionesh si dhe 286 kilogram drogës e llojeve të mndryshme. Mësohet se 13 persona janë arrestuar për trafikim emigrantësh, 71 emigrantë të paligjshëm, 36 trafikantë droge, 8 trafikues armësh, 16 mashtrues me dokumentet dhe 4 persona për krime të tjera.

Ndërkohë, përgatitjet për këtë operacion nisën në fillim të 2018-s. Gjatë kësaj periudhe vendet e përfshira kanë shkëmbyer informacione dhe kanë zhvilluar mbledhje sa i përket të dyshuarve. Gjatë kësaj faze mësohet se 32 persona janë arrestuar, 102 armë janë sekuestruar gjatë kontrolleve në 60 banesa. 

Shpërndaje artikullin në: