Dëmet e shkaktuara nga tërmeti që tronditi jug-lindjen e Turqisë në fillim të shkurtit e ku mbetën të vrarë rreth 50 mijë persona arrijnë deri në 104 miliardë dollarë.

“Vlerësohet se kostoja e shkatërrimit të shkaktuar nga tërmeti të shkojë deri në 104 miliardë dollarë. Është e pamundur për një vend të përballet i vetëm me një krizë të këtyre përmasave”, ka deklaruar presidenti Recep Tayyip Erdogan.

Deklaratën e tij, kreu i shtetit turk e bëri në një video-mesazh me rastin e Konferencës ndërkombëtare të donatorëve të organizuar nga Bashkimi Evropian për Turqinë.

Vetë Unioni është zotuar se do të sigurojë 1 miliard euro në ndihmë të Turqisë dhe 108 milionë euro për ndihma humanitare në Sirinë fqinje.

Konferenca e donatorëve që po mbahet në Bruksel është e hapur për shtetet anëtare, ato kandidate, ato potencialisht kandidate dhe ato anëtare të grupimit G20, me përjashtim të Rusisë.

Gjithashtu, në të mund të aderojnë edhe organizatat ndërkombëtare, aktorët humanitarë dhe institucionet financiare ndërkombëtare dhe evropiane.

Shpërndaje artikullin në: