Qindra ndërtesa u shkatërruan në lagjen “Antakya” të Hatay, ku tërmetet shkaktuan shkatërrime të mëdha dhe mijëra viktima. Mirëpo, në qytet ka edhe disa objekte që, jo vetëm që nuk janë shembur, por as që janë dëmtuar.

Ndër to janë 3 ndërtesa publike dhe 12 apartamente të ndërtuara nga familja Ergüvenoğlu. Duke thënë se një fjalë e babait të tij ishte udhërrëfyesi i tij, inxhinieri i ndërtimit Mustafa Ergüvenoğlu tha:

“I numërova hekurat që përdornim një nga një. Nëse betoni më prishej, e dërgoja atë mbrapsht. Në fund të fundit, po e blija me para.

Babai im, i cili besonte në shkencë, ishte udhërrëfyesi im më i madh. Nuk duhet të studiosh, mund të jesh punëtor pastrimi për një komunë, por kur pastron një rrugë, bëje në një mënyrë që nuk ‘lë një mbeturinë të vetme’. 

U kujdesa të qëndroja vetëm në krye të çdo pallati që kishim ndërtuar. Edhe nëse nuk jam aty, një staf teknik duhet të jetë në krye të tyre. 

Prandaj, zotërinjtë dhe nënkontraktorët e mi, të cilët nuk më njihnin në fillim, më thoshin: ‘Kemi dëgjuar që je një njeri i ngjitur dhe i bezdisshëm’. 

Përveç kësaj, kam mësuar shumë nga profesorët tanë të universitetit. Të gjithë kanë një pjesë të rëndësishme në mbrojtjen e këtyre jetëve”.

Shpërndaje artikullin në: