Gjatë karrierës së tij të gjatë, shkrimtari i famshëm irlandez i shekullit 19-të, Oscar Wilde, kishte shkruar poema, skeçe, epigrame, ese dhe histori të shkurta.

Por, pavarësisht zhanrit që e kishte zgjedhur, sensi i tij i humorit gjithmonë do të shndriste përmes linjave që i shkruante.

Oscar Wilde gjithmonë do të mbahet në mend për qëndrimet e tij të mprehta dhe të mençura rreth çdo gjëje, duke filluar nga dashuria dhe jeta, e deri te arti dhe moda.

Më poshtë, Bright Side i sjell disa prej thënieve më të mençura e më interesante të Oscar Wilde, të cilat janë aktuale edhe sot.

– “Nuk dua të shkoj në parajsë. Asnjëri prej miqve të mi nuk gjendet aty”

– “Moda është një formë e shëmtirës e cila është aq e patolerueshme saqë duhet ta ndryshojmë çdo 6 muaj”

– “Mos dëgjoni keq, mos flisni keq dhe nuk do të ftoheni në ahengje me kokteje”

– “Miku i mirë gjithmonë ta fut thikën nga pjesa e përparme”

– “Të jetosh është gjëja më e rrallë në botë. Shumica e njerëzve ekzistojnë, aq”

– “Asnjëherë nuk mund ta teproni me veshje të mirë apo me edukim të tepërt”

– “Jetojmë në një epokë ku gjërat e panevojshme janë të vetmet nevoja tona”

– “Ndjenja më e mirë në botë është që në mënyrë anonime ta bëni një akt të mirë dhe pastaj dikush ta zbulon atë”

– “Cinik është njeriu i cili e din çmimin e çdo gjëje dhe vlerën e asgjëje”

– “Unë i kam shijet më të thjeshta. Gjithmonë kënaqem me gjërat më të mira”

– “Vetëm dy lloje të njerëzve janë gjithmonë magjepsës: ata të cilët absolutisht dinë çdo gjë, dhe ata që absolutisht nuk dinë asgjë”

– “Kanë premtuar se ëndrrat bëhen realitet, por kanë harruar ta përmendin faktin se edhe makthet janë ëndrra”.

Shpërndaje në