Letër dashurie 1

11.04.2007 · RTVZIK · Forumi i vjetër RTVZIK

← Dashuri

Lejom o i dashuri im qe te rrefej te gjitha, qe nga fillimi.Merre mundimin te lutem shume,lexoje qe nga fillimi e deri ne fund,dhe mos u lodh duke me lexuar per nji cerek ore ,se une tere jeten time kohes se fundit nuk u lodha se dashuruari ty.Para se te martohesha ,banoja diku ,ku jetoshin ca njerez te lige,te urryer e grindaveca,Ashtu te varfer sic ishim ,na na kishem meri shum se ne nuk bashkoheshim me ta ,se sna pelqente sjellja e tyre e keqe ,Burri im ishete nje pijanec,qe cdo nat kurr vinte ne shtepi ,e gjith lagja zgjoheshin nga zhurma e karrikeve te hedhura me fuqi per tok dhe te pjateve te thyera .
Qe nga fillimi nena ime nuk hyri aspak ne marrdhene me ta dhe me porositi qe te mos flisja gje dhe kujdes ne te gjitha,mos ju flisja femijeve,Une nga ana ime ate e perjashtova nga shtepia ,Kurr me takonte ne rruge,me theriste shum fjale te ndytadhe nji dite me goditi aq shum sa qe balli im u pergjak krejt.E ter shtepia e kishte inat dhe e urrente,dhe nji dit pas nji ceshteje te ngatruar burrgoset ngaqe kishte vjedhur-ata e detyruan te largohet nga shtepia e te na le te qete.
Atehere morem &nb sp; ; frym lirisht. Ah sa shum ka vuajtur ky shpirt ,disa dite me rradhe mbeta ne porten e shtepis qe zguxoja te luaj kamben se ...... isha e lenduar shum..
Ti rrefej te gjitha keto ,o i dashuri im gjith keto gjera te vogla,po thuaj se qesharake qe te kuptosh ,se qfare fuqie kam pasurr mbi femijt te friksuar ,dhe jeten qe kam jetuar ateher.
Mos ki frike nga fjalet e mia .nje e vdekur smundet te kerkoj as gje .smundem te kerkoj as dashuri e as edhe nji ..... gjeja e vetme qe te kerkoj eshte qe ti besosh te gjitha ato qe do te sbuloj dhembja ime qe struket tek ??
dua te zbulloja gjith jeten time,kete jete qe ka filluar me te vertet atehere ne rini-Perpara se te takoja .jeta_ime ishte diqka e trubulltdhe e ngatruar,ku kujtimi im nuk zhytej kurre-ishte si nji podrum ku pluri dhe plurat e merimanges i mbulonin sendet dhe njerzit i fshinin syt e mi dhe zemra ime i sjell nrder mend.
Ty te drejtohem vetem ty :
Per te paren here ne jeten time ,dua ti them te gjitha.ti dua ta njohesh gjith jeten time.ate qe ka qen ,sdua te hesht me siq ka heshtu dhe jam cmangur cdo gje, dhe po qe do te vdisja nga varri do isha munduar te sqarroj kete gje ,E di ,E di .qe te lendoi ne shpirtpo shkruaj me dor te dridhur,sdua te lendoi as kend sdua.Nuk di nese mundem te shprehm qart dhe ndoshta nuk me kupton ,Koka ime ashte shum e rand temthat e mia me rahin shum pa reshtuar gjith trupin e kam te semur .kur me kujtohet e kaluar .Me duket se me zen ethet-ndoshta kam grip se gripi tani shkon feshehurazi dere me deredhe do te ishe me mire te me ze dhe te me marr......-
Ti kupton tani ,o i dashuri im se qfar kujtimesh kam une qfare enigme ka qen per mua qe isha vetem nji femer e thjesht jo mendje madhe .A duhet vall te them dhe nji here qe ate dit shtepia jone mori nji hije te vdekur ..Me gjith ate kembengulje dhe kokefortesin e nji gruaje te re siq isha une atehere ,i vereja nga nji here gjith zakonet qe ishin i vereja njerzit qe vini per te pa se qka ndodhet ne shtepin time dhe te gjith keto qe vini nuk i paksoni e ti zhdukin mir e po sa shkonin e zmadhonin me teper sepse karakterin e dy fisht te vetes shprhejefare bukur e larmine ketyre vizitave,Ngaqe nuk dija se si te sillesha ,fillova te behem qesharake.shpesh here i ndeja syt qe po me mushen me lote.dhe nji zemrim i pa fuqishem me dukej sikur do te me mbyste Oh !
Por une skisha as njeri se kujt t,ia qaj hallin tim ,une skisha as njeri qe te me jepte ca keshilla e te me mesonte se si te sillesha ,une isha e pa provuar dhe e pa mesuar ,rrekellehesha me fatin tim si ne nji germin .
familjen sdesha te fut ne kete konflikt,kurr sju tregoja me te voglen fjale..
Per shum ore me rradhe ,per shum dit me rradhe mund ti rrefeja keto vite te cilet ,nuk mundem ti largoj,mundem lirisht te them qe e zbuloj kalendarin e jetes sime por jo nuk dua te merzis nuk dua te te turbolloj ,Dua vetem te ta tregoj thjesht edhe nji here ngjarjen e jetes simedhe dua te te lutem qe mos te tallesh me mua. Ah sa marezie ! E di qe po te rrefej disa hove te qmendura...duhej te kisha turp per te gjitha ketoqe po te shkruaj ,por jo, nuk kam as pak turp
qe po te shkruaj,sepse as kurre ndonjehere dashuria ime per ty nuk ishte aq e kulluar e aq e zjarrte ,
Megjithate ,te ta them te vertetn ,une i kaloj ditet e mia duke te pritur e duke te pergjuar