BEKIM REXHEPI :Dreserantët politik për një komb të

25.03.2007 · RTVZIK · Forumi i vjetër RTVZIK

← Artikuj Politik

BEKIM REXHEPI :
                         Dreserantët politik për një komb të ri politik

Vërtetë ka pasur kombe te formuara politikisht, po kjo ka ndodhur nga
interesa te tjera siç bie fjala me krijimin e kombit maqedonas, i cili komb
u krijua nga interesa teritoriale qe Jugosllavia kishte, në ato kohë dyndje.

Kontradikta :” Kohëve të fundit u bë e modës që shumë nga ata që kanë lexuar
një libër të vetëm të mbajnë ligjërata për kombin me prepotencën më të madhe
...” shih tash “A e keni vërejtur ta zëmë ndonjë anglez që i thotë ndokujt
se është i pashkollë apo analfabet. Jo. Ai i thotë: "kur keni mbaruar
filloren" apo kur "keni mbaruar gjimnazin" etj, sepse nuk do të kacafytet pa
nevojë me injorant rruge”. (shkruan N.S)

Pra kështu dhe jo vetëm në këtë rast, “i madhi” Nexhmedin Spahiu, ndërton
kontradiktat, me keq se me vetvetën. Moralisht nuk mund të hedhësh në pazar
artikuj te brishtë, sepse askush nuk mund t’i konsumoj. Nuk po dal ne
përkrahje te askujt, as nuk e kam ndermend të të lavdroj ty, dhe disa shokë
te tu, për dresurën “politike”, që po e lansoni me ndarjen e kombit nga
veprimet e pajekura politike, duke dashur ta formuloni bastardzimin e kombit
me një kombi të ri politik si “kombi Kosovar”. Nuk mund te shkoni aq largë,
për të na ofruar argumente kinse te bindshme për një komb politik. Shih
fqiun tënd Serbin, edhe Serbia ka krijuar, një republikë te vetën në
bashkësin e Bosnjës. Por, asnjërit prej tyre nuk u ka shkuar mendja ta
formojnë kombin tjetër bastard, si një komb i quajtur politik.

Vërtetë ka pasur kombe te formuara politikisht, po kjo ka ndodhur nga
interesa te tjera siç bie fjala me krijimin e kombit maqedonas, i cili komb
u krijua nga interesa teritoriale qe Jugosllavia kishte, në ato kohë dyndje.
Në dyndjen tonë nuk mund ta bëjmë kombin tonë me artifice termash, si “komb
politik”.

Kudo te jeshë edhe brenda edhe jashtë Kosovës, po te pyeti një i huaj se
çfar nacioni i përket, ti u pergjigjesh se je shqiptar dhe pak rëndësi ka
fundi ajo se ku banon, në cilën pjesë. Mjafton identifikimi si shqiptar. Pra
kombi shqiptar nuk mund te përgjyesmohet nga interesa te ngushta, te
ndonjërit dreserant politik.

E vërtetë është, se ka grupime politike ne Kosovë, madje edhe nëpër
institucione te inprovizura shtetrore, ku po tentohet të ndryshohet
struktura kombëtare e shqiptarëve.  Por, kjo është vetëm një dresur e
përkohshme politike.

E përkohshme ishte edhe dresura e Rugovës, kur thoshte se: “ rrugtimi ynë me
rezistencë paqsore nuk ka alternativë”. Por pas një dekade erdhem te
alternativa, u bë lufta e UÇK-së, dhe u krijua rrethan tjetër.

Dresura politike këtë detyrë e ka marrur sot ne Kosovë, tenton si edhe para
një dekade, qe jeten e shqiptarëve dhe kërkesën tjetar, ta fusë në
paalternativë politike. Edhe kjo fazë e turpshme politike mendoi dhe besoi
se do te kaloij, sepse kombi shqiptar ka pasur sfida më te mëdha se ato qi i
kemi sot.

23 Mars 2007

Komentet e arkivuara (4)

Përgjigjet origjinale të ruajtura në forumin historik. Datat shfaqen sipas arkivit.

lili(Guest)26.04.2007 · 07:22 UTC

E ti -bekim rexhepi,kur e ke kryer të zezën shkollë?
Se ti more burr fjalë të rrufeshme sa as vetima nuk po mujka të t'i zënë(!).po ti ore ....bekim nuk i afrohesh as të afër ndjenjës njeri e lene, më patriotizmit të popullit të Kosovës.Hajtë sa dresant qenke se të kanë dresiratë lakejtë e të pa shkollëvet.Letra e diploma të shkruara ka sa të duash por njeri i dijshëm pak si zor sidomos me simptomat e lakmisë sate të jesh dikushi(e ti je kërkushi),sepse të zësh në gojë një Dr.shkence e të ia caktosh diagnozën sipas (mos)-DIJES sate )kjo është një katrastrofë e shekullit.
-Kur s'të thirrë kush mos u përgjigj ;D.Mendon ti se ne-masa e gjërë nuk dijtë,se kush ishte Dr.Rugova?!! Jo një palë zgjedhje por 6 palë ia besuam "Engjullit shekullor" :).Ore kokë-krisur :'(.Si nuk ke turp të thuash se i takon popullit tonë shqiptar...
Jo,jo se ai që e kundërshton këtë popull të shenjë pa asnjë të keqe ,është i dënuar rëndë.Prandaj je i DRESIRATUR ti e bashkë-mendimtarët tuej. lili-Pejë :-? :)

Bekim Rexhepi(Guest)03.05.2007 · 12:00 UTC

[quote author=lili(Guest) link=1174812774/0#1 date=1177572157]E ti -bekim rexhepi,kur e ke kryer të zezën shkollë?
Se ti more burr fjalë të rrufeshme sa as vetima nuk po mujka të t'i zënë(!).po ti ore ....bekim nuk i afrohesh as të afër ndjenjës njeri e lene, më patriotizmit të popullit të Kosovës.Hajtë sa dresant qenke se të kanë dresiratë lakejtë e të pa shkollëvet.Letra e diploma të shkruara ka sa të duash por njeri i dijshëm pak si zor sidomos me simptomat e lakmisë sate të jesh dikushi(e ti je kërkushi),sepse të zësh në gojë një Dr.shkence e të ia caktosh diagnozën sipas (mos)-DIJES sate )kjo është një katrastrofë e shekullit.
-Kur s'të thirrë kush mos u përgjigj ;D.Mendon ti se ne-masa e gjërë nuk dijtë,se kush ishte Dr.Rugova?!! Jo një palë zgjedhje por 6 palë ia besuam "Engjullit shekullor" :).Ore kokë-krisur :'(.Si nuk ke turp të thuash se i takon popullit tonë shqiptar...
Jo,jo se ai që e kundërshton këtë popull të shenjë pa asnjë të keqe ,është i dënuar rëndë.Prandaj je i DRESIRATUR ti e bashkë-mendimtarët tuej. lili-Pejë :-? :)[/quote]

[highlight]Nuk shkruhet me lili-Peje seriozisht o intelekt[/highlight]

Nuk thuhet kot: " A te koke pej Peje,  largom zot prej teje" me demek nuk po shtoj ma shume, se si vlen me ty me ba dialog, se koke mani intelekti me ty kudo berllog...

lili(Guest)07.05.2007 · 14:53 UTC

Ha,ha,ha.Po mos të ishim këta të Pejës ,ende kishe mërizuar ndër male e jashtë kufijve ore bekim(nema e kombit),se këta ishin janë e do të jenë flamurtarët pishtarë të lirisë,a e dinë kush ishte Haxhi Zeka(?),Jusuf Gërvalla,dr.Rugova e të mos i përmendi të tjerët, se mos po të hapen sytë shumë e po arrini tek ndonjë bunker duke u mbrojtur nga Dukagjinasit.
Po unë nuk jamë ashtu si po mendon ti e disa mendimtarë tuej.Për mua i çfarëdo ane të jetë nëse ka vlera njerëzore intelektuale e kombëtare e çmoj në piedestalin më të lartë.Se nuk është në pyetje nga je por sa punon.Se sikur të ishte një Përson i anës tënde me vlera si të Rugovës(edhe pse nuk po e dij se i kahit je)do e kisha çmuar njëlloj si HAXHI ZEKËN ,JUSUFIN ,H.PRISHTINËN AGIM RAMADANIN ETJ.Për mua është me rëndësi sa ka peshë koka e zemra e njeriut.Pra vetëm ajo vlerë dallon nga shtaza.Po Ti mirë që herët u tregove se je në grupin JO-NJERËZOR.Emër të bukur fitove.Jamë nga Peja e krenohem për çdo punë të tyre,se më së pari punuan Kombtarisht INTELEKTUALISHIT me devotshëmëri.Pa i nënçmuar vlerat e të tjerëvet.Po me rëndësi që janë SHQIPTARË e flasin shqip oj GJOJA e trashë.Kombi nuk të ka vetëm ty,se ishim vojtë sikur para 1940.Ti shyqyrë qenke jashtë taborrit shtetëror Kosovarë-Dardanisë!!!
lili-Pejë

lili(Guest)07.05.2007 · 14:55 UTC

Ha,ha,ha.Po mos të ishim këta të Pejës ,ende kishe mërizuar ndër male e jashtë kufijve ore bekim(nema e kombit),se këta ishin janë e do të jenë flamurtarët pishtarë të lirisë,a e dinë kush ishte Haxhi Zeka(?),Jusuf Gërvalla,dr.Rugova e të mos i përmendi të tjerët, se mos po të hapen sytë shumë e po arrini tek ndonjë bunker duke u mbrojtur nga Dukagjinasit.
Po unë nuk jamë ashtu si po mendon ti e disa mendimtarë tuej.Për mua i çfarëdo ane të jetë nëse ka vlera njerëzore intelektuale e kombëtare e çmoj në piedestalin më të lartë.Se nuk është në pyetje nga je por sa punon.Se sikur të ishte një Përson i anës tënde me vlera si të Rugovës(edhe pse nuk po e dij se i kahit je)do e kisha çmuar njëlloj si HAXHI ZEKËN ,JUSUFIN ,H.PRISHTINËN AGIM RAMADANIN ETJ.Për mua është me rëndësi sa ka peshë koka e zemra e njeriut.Pra vetëm ajo vlerë dallon nga shtaza.Po Ti mirë që herët u tregove se je në grupin JO-NJERËZOR.Emër të bukur fitove.Jamë nga Peja e krenohem për çdo punë të tyre,se më së pari punuan Kombtarisht INTELEKTUALISHIT me devotshëmëri.Pa i nënçmuar vlerat e të tjerëvet.Po me rëndësi që janë SHQIPTARË e flasin shqip oj GJOJA e trashë.Kombi nuk të ka vetëm ty,se ishim vojtë sikur para 1940.Ti shyqyrë qenke jashtë taborrit shtetëror Kosovarë-Dardanisë!!!
lili-Pejë