Blerim Namani-LETËR E HAPUR DREJTUAR VOJISLAV KOSH

15.01.2007 · RTVZIK · Forumi i vjetër RTVZIK

← Artikuj Politik

LETËR E HAPUR DREJTUAR VOJISLLAV KOSHTUNICËS
Shkruan : Blerim Namani
Çdo njëri i cili e kupton politikën serbo-sllavo-fashiste, të egër dhe barbare ndaj
popullit shqiptar, por edhe lakmuese në tokat e bukura shqiptare, fare nuk do të
jetë i befasuar pasi të ketë lexuar deklaratën tënde, zoti Koshtunica, dhënë gazetës
”Politika”, të datës 06.01.2007.
Mu në prag të zgjedhjeve në Sërbi e gjete momentin që të thërrasësh popullin serb
për të mbrojtur Kosovën! E kuptueshme është kjo, pasi që je pasardhës i kriminelit
dhe kasapit të ballkanit-Milosheviçit. E kuptueshme është kjo kur të dihet fakti se
kjo quhet politikë dhe kur dihet se karrigia juaj politike gjindet në Beograd. E që
të jesh politikan në Beograd do të thotë: të jesh kriminel, të jesh gjakëpirës, të
jesh luftë nxitës dhe destabilizues të siguris dhe qetësis në ballkan.Në ketë rast
je edhe maniplues i popullit tënd dhe bënë gjithë çka vetëm e vetëm që të dalësh
fitues në zgjedhjet e ardhëshme të Sërbis.
Edhe kjo nuk është aspak risi në politiken”demokratike”të Beogradit
zyrtar.Mirëpo,për popullin shqiptar nuk është fare më rëndësi kush do të fiton
zgjedhjet në Sërbi dhe kush do të udhëheq politiken serbe,çdo herë shoveniste.
Me deklaratat e tua të fundit, me qëllim po e pengoni zgjidhjen paqësore të
problemeve koloniale në atë pjesë të Gadishullit Ballkanik.
Z.Koshtunica, Kosovën, jo se nuk do të mund ta mbrojsh as ti e asnjë serb, por do të
humbëni edhe më shumë. Do të humbëni gjithë çka që nuk është e juaja dhe e keni
grabitur më dhunë e gjenocid.
Për çka e kam fjalën e kuptoni fortë mirë ju, por prapë po ua rikujtoj se Lugina e
Preshëvës është pjesë e Shqipëris dhe nuk do të ketë kurrë paqë në Gadishullin
Ballkanik përderisa trevat shqiptare gjinden nën okupimin dhe kolonizimin e egër dhe
agresiv sllav.
Dhe jo vetëm kaq, z.Koshtunica, borxhet që ju ua keni shqiptarëve nuk datojnë vetëm
nga sot. Shqiparët nuk i kan harruar e nuk do t’i harrojnë kurrë shpërnguljet me
dhunë dhe gjenocid të pa parë të popullit shqiptar nga Toplica jonë e dashur.
Prandaj, në vend se të mendoni se si të ua ktheni borxhet shqiptarëve, ti ke ende
fantazi dhe ëndrra të ngjajshme më një psikopat, duke menduar se më dhunë mund ta
fusësh kokën sërish në Kosovë!
Harroje këtë ëndërr!
Sepse këmba okupuese e shkaut nuk do të shkelë më tokën e Shqiperisë Veriore
(Kosovës), dhe madje të jesh i bindur, të pelëqeu apo jo, se edhe Lugina e Preshevës
dhe Toplica shqiptare do te jenë pjesë e Shqipëris Natyrore dhe të Ribashkuar.
Ju, mbetët që ta pranoni realitetin dhe të harroni fantazitë dhe ëndrrat mejsetare,
shovenisto-fashiste nën moton ”sundo dhe pushto”!
Përveç që duhet të ua riktheni pronat dhe pasuritë e tyre popullatës shqiptare nga
Toplica duhet edhe të kërkoni falje publike popullatës shqiptare për terrorizimin e
ushtruar ndaj kësaj popullate dhe duhet të paguani demëshpërblim popullatës
shqiptare për përdorimin e pronave dhe pasurive të shqiptarëve me shekuj. Ashtu siç
vepruan edhe shtetet përgjegjëse ndaj hebrenjve për dëmët që shkatërruan gjatë
Luftës së Dytë Botërore.
Pra, ju mbetët që të ndryshoni politiken urrejtëse, shovenisto-fashiste edhe pse
sinqerisht të them këtë as që e pret asnjë shqiptar, sepse është e qartë se ju nuk
kuptoni gjuhën e drejtësis, dialogut dhe mirëkuptimit. Ju e kuptoni vetëm një gjuhë,
atë të dhunës!
Duhet të kuptoni se,nuk ka qenie mbi tokësore që e pengon Bashkimin tonë Kombëtar
dhe që na ndalon nga e drejta e jonë legitime për vetëvendosje. O me hater,o me
luftë!
Natyrisht se populli shqiptar do të përdorë të gjitha mjetet demokratike që ka në
disponim për realizimin e të drejtave të veta çlirimtare deri në krijimin e shtetit
kombëtar, në përputhje më rezulutat e Organizatës së Kombeve të Bashkuara (OKB), ku
garantohet e drejta e vetëvendosjes së popujve në territoret e tyre etnike. Por,
nese na impononi, ashtu siç na imponuat edhe në të kaluaren, atëhere populli
shqiptar do t’i përgjigjet pushkës me pushkë.
Vallë, si mund të jetë populli serb krenar në një kryetar të till si ju! Apo, jeni
një popull pa krenari dhe mburrje? Populli shqiptar, popull liridashës, bujar,
mikëpritës e tolerant është një popull i lashtë dhe krenar, i cili mburret në
historinë e vet ku gjatë tërë hitorisë kurrë nuk e sulmoi asnjë popull tjetër, por
çdo herë bëri sakrificat më të medha për të mbrojtuer trevat dhe kombin e vet. Po ju
në çka krenoheni? Sigurisht në masakrat dhe gjenocidet e ushtuara mbi fqinjët! Apo,
në grabitjen më dhunë të pasurive te të tjerëve!
“Sa të egzistojë Serbia, do të jetë Kosova shkronja e parë e alfabetit të popullit
serb dhe pjesë e Serbisë” kështu deklaruat ju z.Koshtunica dhe them me plot bindje
se po të ketë lexuar ketë intervist tëndën ndokush që nuk të njef do të pyet i
befasuar: Kush na qenka ky analfabet?
Kosova ka qenë afër 100 vite e kolonizuar dhe terrorizuar nga robotët serbë (them
robotët sepse njëriu prej mishi dhe gjaku nuk do të ishte në gjendje të bënte tërë
ato masakra që bënë serbët). Pra, ju o bisha të egërta sllave duhet të keni kuptuar
se koha e konolizimeve të dhunëshme ka kaluar dhe duhet të keni kuptuar se nuk jeni
te aftë për luftë. Ketë e dëshmuat në luftrat e fundit, qoftë në Kosovë, Bosnje apo
Kroaci, ku çdo kund humbët. Ju dualt fitues vetëm të dhunimeve, masakrave dhe
gjenocideve të ushtruera ndaj pleqve, grave e femijëve!
Vini re lexues të dashur sa kokëbosh na qenka ky farë kryetari që fotografohet me
kallashnikov : “Nuk duhet të ketë dyshime, rrezik apo të jetë e mundshme që kufijtë
të njohur ndëkombtarishtë të Sërbisë të ndërrohen kundër vullnetit të Sërbis dhe
Beogradi të humb mbi 15% të teritorit të tij”. Për të na qenka kufi, një kufi i vënë
me dhunë dhe pa vullnetin e popullit autokton shqiptar të Kosovës Historike!
Është e qartë se Beogradi zyrtar gjendet edhe prapa të së ashtu quajtures ”Ushtria
Serbe për Çlirimin e Kosovës”,ushtri kjo e udhëhequr nga kriminelët tashmë të njohur
që kanë duar e mbushura më gjak, gjatë luftërave të mëhershme në Kosovë, Bosnje dhe
Kroaci. Këto deklarata tuat janë edhe një dëshmi se ju jeni dora e djatht e
kriminelve Radovan Karaxhiçit dhe Ratko Mladiçit.
Pasi që idetë e vjetra shoveniste e kraliste të formimit të Serbis së Madhe, të
shtrirë mbi kurrizin e fqinjve shqiptarë, kroatë, boshnjakë, hungar, etj dështuan,
ju lehni si një qenë i plagosur, duke mashtruar popullin serb me ëndrra:”Kosovën do
ta mbrojmë së bashku dhe unanimisht”!
Populli shqiptar nuk u frikësua edhe atëhere kur bënte rezistencë paqësore para
tankave serbe. E të mos flasim nga fjalët e kota z.Koshtunica. Na është e qartë
“trimëria” e juaj (para fotografeve)!
Për në fund edhe një pyetje z.Koshtunica: “Vallë je ndalur të mëndosh se madje as më
malazezët, më të cilët jeni të lidhur më një gjuhë, fe dhe kulturë nuk ai arritët të
bashkëjetoni”. Ju përngjani sikur të ishit nga një planet tjetër –jonjërzor, prandaj
zgjedhja ma e mira e problemeve ballkanike do të ishte sikur të ishte e mundur të ju
dëbojmë juve në një planet tjetër. Atje do të përshtatëshi, sepse me njërz nuk mund
të beni bashkëjetesë.
Populli shqiptar nuk do më shumë por edhe hiq me pak se ajo çka i takon.
Prandaj, mos luaj me zjarr, se në zjarr do të digjesh vetë.
Holandë, 15 janar 2007