[ch8220]WM[ch8221]  NËNTORI

11.11.2006 · Bekim Rexhepi(Guest) · Forumi i vjetër RTVZIK

← Aktualitete

[ch8220]WM[ch8221]  NËNTORI

Bekim Rexhepi

Para se të përgadiësha të shkruaja një artikull për Nëntorin e madhë shqiptar, mendja më ishte ngulitur tek [ch8220]WM[ch8221] (Weld Meister) i fundit, që u mbajt në Gjermani këtë vit. Ajo, që nuk më lidhë dot, me të gjithë ata që sot më me qejf e konsiderojnë vetën si të [ch8221]moderuarit[ch8221], e që, me paraqitjet e tyre janë shumë verbal, është se unë nuk merzitem dhe aq se si më quajnë apo se si e klasifikojnë shkrim timin. Mbase, janë të natyrës vlersimet e kundërta edhe kur i quajnë, ja shih [ch8220]simbolikë e tepruar[ch8221] apo  shih; [ch8220]Patriotizëmen e flaktë[ch8221]. Kjo që nuk ndodhi gjatë gjithë WM-it, kur tërë Gjermaninë, e kapluan flamujt nacional. Ndofta, si kurrë njëherë më parë, po bëhej vendosja e flamujve nëpër shtepi, atje ku ishte e mundur, vendosej në kulme, në dritare, në shtiza të larta, nuk kurseheshin as varrezat nga kjo vendosje e flamujve që ishte një vërshimë inkompatibile edhe ndaj asaj bindje [ch8220]verbale[ch8221] se kjo mund te ishte e ndaluar nga ndonjë fuqi e jashtme.
Sido që ta quajn, një vërshimë të mundshme të vëndosjesë se flamujve kombëtar në Kosovë, në Shqipëri, në Iliridë dhe pjesët e tjera shqiptare, ata do të bëjnë punën e tyre, sepse tek e fundit, ata kanë vetëzgjedhur atë apo këtë mënyrë, të vlersimit. Ajo që dua ta lidhë me [ch8220]WM[ch8221]-in, siç edhe u kuptua është Nëntori. Nëntori është simbolika më madheshtore e bashkimit tonë, rreth flamurit kuq e zi. Sygjeroj dhe lusë të gjithë ata, që gjejnë arsyen e shendoshë tek nacioni i tyre, ta bëjnë me krenari një gjë e tillë, pikërishtë këtë nëntor. Simbolika për madheshtinë e flamurit tonë kombëtar, të mbretëroi kudo, duke e vendosur flamurin aty ku është e mundur. E mundur, pra është, ka parakushte dhe themi pse të mos ndodhë kjo vendosje e ti kudo e që lëviz dhe rrafë gjaku e zemër shqiptarit.
Urime Nëntori, urime Flamuri, urime shqiptar.
www.bekimbeu.de