Një ngjarje e vërtetë

06.09.2006 · zemer mira(Guest) · Forumi i vjetër RTVZIK

← Dashuri

ka ndokush që dëshiron të veprojë kështu?!!

U martova me një djalë të ri, nuk ekzistonte si ai në këtë botë asnjëherë, asnjëherë. Pas dy muajve më tregoi se e donte një tjetër dhe se e donte më shumë se mua dhe se është shumë e bukur dhe tërheqëse, e këndshme.

U mendova, kujtova një kohë të shkurtë pastaj e pyeta. A e donë ma shumë se mua? Tha: “Po, e dua ma shumë se ty”. I thashe: “O i dashuri im, shko dhe martohu me atë vajzë, ngase gëzimi yt është gëzim im, hareja jote është hare e imja. Mu përgjigj se nuk më mjafton pasuria për ta martuar atë vajzë. I thashe: “Merre arin tim të cilin e posedoj, shite pastaj martohu me atë vajzë, të cilën e do".

Refuzonte ta pranonte këtë duke më thënë se ndoshta do të nevoitën ndonjë ditë oj e dashura ime. Por, un këmbëngulja, vendosshmëria dhe insistimi im bëri që ta pranojë dhuratën time. I mori dhe i shiti pastaj udhëtoi për të kërkuar të dashurën e tij. Më la mua edhe pse nuk kishte shumë që ishim martuar.

Kaloi një muaj … dy muaj... një vit... dy vite... tre vite…, kurse i dashuri, burri im nuk më vizitonte. Më tregonte përmes telefonit e më thonte se është i preokupuar me punë dhe nuk mundet të vijë në vizitë.

Përmallohesha për të folur me të, veshi im gëzoheshte, kënaqeshte kur i dëgjoja ato fjalë të tija të bukura, zëri i tij i ëmbël e qetësonte veshin dhe trupin tim. Ndonjëherë kalonte një muaj e të mos me thërras në telefon.

Kur më fliste në telefon, ndjeja sikur e gjithë bota të jetë në duar të mija. I fshihja lotët e mija dhe zërin e dridhur, për të treguar se nuk mërzitem dhe brengosem, e unë flisja e lotët rrjedhnin ne faqet e mija, zëri ndikohet nga gjurma e pikëllimit. E fshihja vajin në brendësin time, e kisha mbyllur rënkimin e ofshanë në katër muret e zemrës sime kurse zemra copëtoheshte nga përmallimi. Andaj tregohesha e fortë kështu që mos ta mërzis burrin tim.

Shpesh herë dëgjoja tjerët duke thënë: -Vallë, çfarë burri është ai, i cili e lë gruan e vet të porsa të martuar dhe shkon për të kërkuar një tjetër??

-Vallë çfarë gruaje është ajo, e cila e shet arin e saj për ta martuar burrin e vetë? -Po befasohem, çuditem me ju të dy…!!! Eh, kur dikush e do dikënd dhe ia mbush zemrën me dashuri ai do të sakrifikojë çdo send për të dashurinë e tij.

-“Dua të flas me zonjushen Heja”!

-“Po, unë jam Heja”.

Zëri i largët:

-“Unë jam një vëlla nga Çeçenia bën durim dhe shpreso në shpërblimin e Allahut se burri yt ka ra shehid pas një lufte të ashpër me rusët në Ceçeni. Bën durim oj motër dhe shpreso në shpërblimin e Allahut!!!”

E mbajta vetën dhe i thashë: “Elhamdulilah, Falënderimi i takon All-llahut, e mbylla telefonin dhe më kaploj një gjendje histerike, më kaploi vaji, pikëllimi e gëzimi dhe në të njëjtën kohë, u trishtua edhe nëna ime.

-“Heja...Heja! Ç’ke? Kush ishte në telefon? Nuk kisha mundësi të flisja, vajtoja dhe qeshja. Më përqafoi nëna ime duke më thënë të lutem Heja më trego ç’ka ndodhur. I tregova nënës time për lajmin dhe shkova në dhomën time duke i thënë asaj:

-“Nëna ime, kush don të vijë të më përgëzojë le të urdhërojë e kush vjen në ngushëllime, mos të futet në dhomën time...Falenderoj Allahun qe nuk erdhën vetëm se një pakicë e vogël, të cilët mundesh ti numërosh në gishta. O burri im! Më në fund e gjete të dashurën dhe loçkën e zemrës.

O burri im! Po futesh dhëndër, po martohesh me shtatëdhjetë e dy hyri (gra te xhenetit) të gjitha më të bukura se Heja, më të vlefshme se Heja dhe me të këndshme se Heja.

Ah o burri im! Kisha dëshirë të dija gjendjen tënde në mesin e atyre hyrive të bukura dhe të këndshme. A thua e ke harruar Hejen?! Kurrë nuk besoj se e ke harruar, unë asnjëherë nuk të kam harruar. Do të mbetesh në zemrën time përgjithmonë. Tre vite kam shijuar të hidhurën e ndarjes dhe nuk i kam zbukuruar sytë duke të shikuar. Por, i jap shpresë vetës se do të shikoj në xhenet el-firdevs,inshallah. I dashuri im, ti je trim shehid, ke lënë shtëpinë tënde të mirë e bukur qe të jetosh në malet dhe shpellat e Çeçenisë dhe nën reshjet e plumbave dhe granatave. E le gruan tënde te re që te flesh në borë dhe hëndeqe. Nga kjo gjendje po me copëtohet zemra dhe po me rrjedhin lot sytë e mi.”

O burri im! Ishe burrë me vyrtyte të larta, të preokuponte fati i këtij umeti dhe u shqetësoheshe për muslimanët.

Urime Xhenetin! Ta përgëzoj xhennetin!

Urime e përgëzime në shoqërimin e të dashurit tonë Muhamedin !

Rrugë të mbarë burri im... Amin!

<< zemer_mira >>

Komentet e arkivuara (1)

Përgjigjet origjinale të ruajtura në forumin historik. Datat shfaqen sipas arkivit.

laureta(Guest)05.10.2006 · 10:58 UTC

Para 2 vjetesh u njoha me nje djale shume simpatik,me ane te nje shokut tim te femijeris.Filluam te dilnim te dy perdite se ai me pelqente dhe une gjithashtu.Nuk shkoj as nje muaj dhe nuk e pashe me.U zhduk sikur e mori era a e perpiu dheu.Tashme nuk kisha ke pyesja me per te se shoku im i femijeris (A)kishte pak dite qe kishte ikur jashte shtetit.Endesha neper rruge mos e shikoja por ishte e kote.[ch304] bija tel.tij po dilte i fikur.Me thene te drejten u merzita shume,atehere kur kisha filluar ta doja u zhduk.Nuk shijova as nje puthje prej tij.Kaloj 1 muaj,2,3 po asnje lajm prej tij dhe une se harroja.[ch304] kujtoja cdo dite syte e tij,fytyren e tij qe vec buzeqeshte dhe emrin e tij e pershperisja shume here ne dite.Ehhh...ai tashme s'ishte me prane meje po une shpresoja se do vinte nje dite ku do ta takoja perseri.Kisha dale nje dite me nje shoqe,u ulem diku pime nje kafe.Po me pyeste per (K) por une i thashe qe kam 6 muaj pa e pare.Nejse...mbaruam biseden dhe ajo iku per ne shtepi dhe une per ne shtepine time.Po ecja avash dhe shikoja majtas-djathtas,kisha nje parandjenje te cuditshme.Kur te nje lokal buze rruges erdhi nje ze ku me thirri ne emer.Ktheva koken dhe pashe 2 cuna te ulur ne tavoline.Nuk i njihja(ose ashtu mu duk per momentin).Nuk po vjen me tha njeri prej tyre dhe une duke pare syte e tij dhe buzeqeshjen u afrova.Ai u ngrejt ne kemb me zor se ishte me paterica(njeren kemb e kishte nga gjuri poshte me hekura).Me dha doren,ia dhashe dhe une dhe nje lot me rreshqiti nga syri dhe i thashe;(K) ti je???Po me tha dhe me kapi per qafe.nuk e njoha per momentin se ishte me kapele.Kam 1 jave me tha qe rri te ky lokal mos te shikoja ty po ja sot te pash.Po ti nga humbe i thashe ke 6 muaj,une ja me tha;dhe me tregoj kemben.Kam bere aksident.Kaloj ajo dite.Me merte ne tel.po nuk me thoshte hajde dalim.Se dija pse dhe vendosa ti them une.E mora ne tel.dhe i thashe,(K)do dalim?Me foli si me gjysem zeri,e kush eshte ajo qe do te dali me mua keshtu si jam bere une.Une i thashe,dhe i thashe se do ta prisja te lokali ku shkonim perhere.U takuam.Mua me dilnin lote nga gezimi qe e takova serish dhe nga dhimbja per te.Une s'dua te dale me ty me tha;mos te te thojne njerezit ca po del me kete sakat.(K) mos fol keshtu i thashe ti nuk je sakat(nje dite do sherohesh).[ch304]a mbusha mendjen dhe filluam te dilnim serish bashke.Nuk me vinte aspak turp qe u shoqeroja me nje djale me paterica.Une e doja dhe nuk me interesonte se si ishte.Edhe ai me donte shume.Me thoshte shpesh se vetem ti me vjen mbrapa,te ishte per ndonje tjeter do isha izoluar ne shtepi.Kaluan 10 muaj dhe i erdhi dita te hiqte hekurat e kembes.Kish shkuar ne spital,i kish hequr dhe me mer ne tel.qe te me takonte.Dola dhe kur e shikoj perballe po ecte vete po duke caluar pak(se i dhembte).U perqafuam fort,fort.Mbas 2-3 ditesh nuk calonte me,tani ishte sheruar plotesisht.[ch304] kaluam dhe 2 muaj bashke dhe perseri "humbi".Nuk me merte ne tel.Kur e merja une s'ma hapte.E merja anonim po sa me degjonte zerin e mbyllte tel.U cudita me te vertete nga sjellja e tij.Vendosa ti shkoj te pune(se tashme punonte) e takova,i fola shume por ai nuk fliste vetem me degjonte.Vetem nje fjale me tha;nuk kam me koh te dal me ty.Nese do te harrosh ate kohe kur ishe i semure i thashe atehere me harro dhe mua.Mos e kujto kurre ne jete se ke qene 14 muaj me peterica dhe se une kam ekzistuar ne jeten tende.Lamtumire...ishete fjala fundit qe i thashe dhe ika.
Nuk me mori kurre me ne tel.as une ate.Ai vazhdon jeten e tij dhe une timen.

PS.Jetoj shume e lumtur me njeriun qe kam prane tani.