Filmi “Joker” është në rrugën e duhur për t’u bërë filmi i parë me vlerësimin R, i cili deri në këtë moment në biletaritë kinematografike botërore i ka inkasuar më shumë se 1 miliard dollarë, raporton Business Insider.

Për shkak të suksesit të madh, tashmë ca kohë është duke u spekuluar se ky film mund ta ketë edhe vazhdimin. Megjithëse ende nuk ka ndonjë konfirmim zyrtar, regjisori i filmit Todd Phillips nuk e përjashton këtë mundësi. Duke folur për Los Angeles Times, ai deklaroi se vazhdimi “duhet ta ketë një rezonancë tematike”.

“Ky sigurisht se nuk do të ishte një film tjetër i egër dhe i çmendur për një hero të stripave. Ai duhet ta ketë një rezonancë tematike në të njëjtën mënyrë siç e ka ‘Joker”. E dini, kur kjo tematikë ekziston, vetëm atëherë filmi e ka kuptimin,” tha Phillips.

Ai më parë deklaroi se “Joker” gjithmonë duhej të ishte një tregim i pavarur, pa asnjë vazhdim. Sidoqoftë, muajin e kaluar, ai tha për GameSpot se do të bënte gjithçka që do të dëshirojë ylli i filmit Joaquin Phoenix, por edhe atëherë e përsëriti se filmi nuk ishte caktuar për xhirim të vazhdimit.

Filmi “Joker”, që nga shfaqja në ekranet kinematografike nga fillimi i tetorit, i ka inkasuar 988 milionë dollarë globalisht, megjithëse ekipi i filmit e kishte një buxhet produksioni prej vetëm prej 55 milionë dollarësh.

Ky është një injeksion i konsiderueshëm financiar për shtëpinë Warner Bros., e cila e përjetoi një vit zhgënjyes kur bëhet fjalë për shfaqjet kinematografike të materialeve të tyre

Shpërndaje në