“France Football” ka publikuar ditën e sotme dhe pikët zyrtare të grumbulluara nga futbollistët. Lionel Mesi i renditur në vendin e parë ia ka dalë të triumfojë ndaj Van Dajk me një diferencë prej vetëm shtatë pikësh. Sulmuesi i Barcelonës kishte 686 pikë, ndërsa holandezi i Liverpul, 679 pikë. Ronaldo ishte i shkëputur nga dy të parët duke marrë vetëm 476 pikë. Sakaq, saktësohet se nëse do të merreshin në konsideratë vetëm votat e Kontinentit europian, atëherë Van Dajk do të fitonte ndaj Mesit. Numri i tyre do të ishte 231 pikë për Van Dajk ndaj 194 pikë për Mesin. Gjithashtu, edhe në votat e numëruara në Azi, Van Dajk sërish ishte superior ndaj Mesit. Por, ato që rezultuan vendimtare ishin votimet në Afrikë, ku Mesi u rendit i pari dhe Van Dajk i treti, pas Mane. Ndërsa, Mesi fitoi edhe në votat nga Oqeania , Amerika e Veriut dhe Karaibet.

Klasifikimi:

1 – Lionel Messi (Barcellona), 686 pikë

2 – Virgil van Dijk (Liverpool), 679 pikë

3 – Cristiano Ronaldo (Juventus), 476 pikë

4 – Sadio Mané (Liverpool), 347 pikë

Votat nga Afrika:

(Mesi 187 pikë, Mane 170, Van Dajk 154)

Votat nga Oqeania:

(Mesi 22 pikë, Van Dajk 14)

Votat nga Amerika e Veriut dhe Karaibet:

(Mesi 102 pikë, Van Dajk 86)

Shpërndaje në