Këshilli i Europës do të vendosë nga fundi i muajit nëse do të hapë bisedimet e anëtarësimit me Shqipërinë apo jo.

Franca dhe Hollanda mund të bllokojnë çeljen e negociatave me argumentin se Shqipëria nuk ka përmbushur kriteret e vendosura, por Raportuesi për Shqipërinë në Parlamentin Europian mendon ndryshe.

Eurodeputeti Knut Fleckenstein ka thënë në PE se Tirana i ka plotësuar kushtet për çeljen e negociatave.

“Në Shqipëri ka patur progres të qartë dhe çështjet sa i takon sundimit të ligjit po shkojnë në drejtimin e duhur dhe ndoshta edhe më mirë se në disa vende brenda Bashkimit Europian. Prandaj, ne duhet të hapim bisedimet e anëtarësimit me këtë vend”, apeloi ai në Parlamentin Europian.

Fleckenstein përmendi edhe çështjen e liberalizimit të vizave të Kosovës, duke thënë se “të mos harrojmë që kriteret për liberalizimin e vizave janë plotësuar tashmë.”

Eurodeputeti gjerman kërkoi gjithashtu edhe hapjen e negociatave me Maqedoninë dhe avancimin e tyre në fazat e tjera, për rastin e Serbisë dhe Malit të Zi.

“Duhet të dërgojmë në Ballkanin Perëndimor një sinjal të qartë se cila është qasja jonë për këtë rajon”, është shprehur ai.

Shpërndaje në


16 September 2019

Facebook

Facebook Pagelike Widget