Dje 08.03.19 Gjykata Penale në Shkup ka shqiptuar aktgjykimin për rastin e Prokurorisë Speciale “Titanik 2”, e cila ka të bëjë me parregullsi zgjedhore në zgjedhjet lokale të vitit 2013.

Sipas vendimit të gjykatës Menduh Thaçi u dënua me 3 vjet e dy muaj burg, Sasho Mijallkov me 3 vjet, Bedredin Ibraimi me 4 vjet e gjashtë muaj, Vllatko Sajkoski me 3 vjet, Sasho Srcev me 3 vjet dhe Aneta Stefanovska me 3 vjet.

Gjykatësi tha se të akuzuarit kanë të drejtë ankese në afat të paraparë me ligj.

Në rastin “Titanik 2” të PSP-së të akuzuar kanë qenë kryetari i PDSH-së Menduh Thaçi, ish-drejtori i DSK-së Sasho Mijallkov si dhe ish-anëtarët e KSHZ-së, Bedredin Ibraimi, Aneta Stefanovska, Vllatko Sajkovski dhe Sasho Srcev.

Rasti është udhëhequr nga gjykatësi Ognen Stavrev.

Sipas aktak.uzës së PSP-së, Mijallkov si drejtor i DSK-së dhe anëtar i Komitetit Ekzekutiv të VMRO-së e ka shfrytëzuar ndikimin e tij real dhe përmes Menduh Thaçit ka dakorduar të miratohen ankesat për rivotimin në tre vendvotime në Strumicë në zgjedhjet lokale 2013.

Në kthim të kësaj anëtarët e KSHZ-së nga radhët e VMRO-së duhej të votonin për ankesat e PDSH-së në Çair./Telegrafi/

Shpërndaje në