Shqiptarët në shtetin me emra sezonal, e cila posa ndëroi emrin në Maqedoni Veriore, me dekada janë të diskriminuar në të gjitha fushat e jetës. Mjafton që të frekfentohen institucionet që duhet të financohen nga autoritetet shtetërore nëpër fshatrat dhe qytetet me shumicë shqiptare, dhe do të ballafaqoheni me mjerimin dhe neglizhencën e shtetit për të siguruar nevojat bazë të institucioneve të ndryshme, sic janë spitalet,zyrat e vendit,shkollat etj. Për tu bindur edhë më shumë, se shteti me dekada ka përdorur dhunë dhe diskriminim racial ndaj popullit shqiptar, mjafton ta prezentojmë një nga qindra shembujt, të mjerimit të shkollës fillore shqipe në fshatin Llazhec të Manastirit.

Shpërndaje në