Historiografia sllave thotë që ne shqiptarët kemi zbritur nga malet e Shqipërisë pas luftës austro-turke (1689) dhe ua kemi “marrë” territoret sllavëve.Tani, mua, për t’ua rrëzuar krejtësisht poshtë këtë tezë, nuk më duhet të nxjerë ndonjë dokument ose referencë, por, për ironi, po ua demantojë tezën e dobët me vetë denarin e tyre.Në 100 denarshin e Maqedonisë, me shkronja shumë të imta shkruan: “СКОПЈЕ ГРАВУРА ОД 1594 ГОД, ПРОЗОРЕЦ ОД АЛБАНСКА КУЌА”.Përkthim: SHKUP GRAVURA E VITIT 1594, DRITARE E NJË SHTËPIE SHQIPTARE!

Kurse dritarja që shihni në mes është e shtëpisë së familjes shqiptare Erebara nga Dibra!

Këshillë: Kur të gënjeni, duhet t’i mbani mend gënjeshtrat.

Arbërorët e Maqedonisë

Shpërndaje në