Robert Pershing Wadlow ka qenë njeriu më i gjatë që e njeh historia dhe sot e kësaj dite vazhdon ta mbajë këtë rekord.Ai njihet si ‘gjiganti i Illinoisit’, pasi lindi dhe u rrit në Alton të Illinoisit.Për shkak të një çrregullimi, gjëndra e tij e hipofizës i ishte rritur shumë saqë prodhonte sasi anormale të hormonit të rritjes.
Ai kishte vazhduar të rritje deri në momentin e vdekjes. Robert ka ndërruar jetë në vitin 1940, në moshë 22-vjeçare, ndërsa ka qenë i gjatë 2.72 metra dhe ka peshuar 199 kilogramë.

Shpërndaje në