Sot është Dita Ndërkombëtare e Radios, e cila ka për qëllim të kujtojë fuqinë unike të radios në funksion të promovimit të qasjes në informacion dhe të lirisë së shprehjes si dhe ta promovojë atë.

Për herë të parë, Dita Botërore e Radios është shënuar më 13 shkurt të vitit 2012. UNESCO ka shpallur këtë festë për të promovuar radion dhe të gjitha mundësitë që ajo ofron.

U zgjodh pikërisht kjo datë u zgjodh për të nderuar 13 shkurtin e vitit 1946, ditën kur Radio e Kombeve të Bashkuara ka nisur programin e saj të parë.

Shpërndaje në