Për shekuj me radhë shqiptarët janë flijuar me qëllim që të realizojnë të drejtat e tyre kombëtare. Fatkeqësisht, përkundër sakrificave të mëdha, një pjesë e kombit shqiptar jo vetëm që nuk ka realizuar të drejtat e veta, por është objekt i diskriminimit racial. 
Përveç diskriminimit që përjetojmë nga shtetet okupuese të territoreve tona, shqiptarët rrezikojnë të humbin edhe pjesë tjera të Kosovës. Çdo pëllëmbë e tokës sonë mban gjurmët e djersës, lotit dhe gjakut të shqiptarëve. 
Nesër, edhe shqiptarët e besimit islam kremtojnë festën e flijimeve. Le të shërbejë ky moment që të mendojmë për solidaritet shumë më të madh me shqiptarët e Luginës së Preshevës, me ata që jetojnë nën Mal të Zi dhe me shqiptarët e Iliridës.
E gëzofshin Bajramin e Vogël vetëm ata besimtarë që mendojnë shqip!

Jakup Krasniqi-Jo vetëm njohuritë që vijnë nga hapësira kohore e 500-vjetorit deri te 550-vjetori i Gjergj Kastriotit – Skënderbeut (vitet 1968-2018), 

Lexo më shumë

Bardhyl Mahmuti-Në emisionin “Provokacija” të Mustafa Nanos, të datës 26 qershor, personi që në komunikimin publik të deritanishëm ka dalë me tri forma të mbiemrit të vet:

Lexo më shumë

Arbana Xharra-Fitorja e Erdoganit nuk ishte aspak befasuese. Asnjë diktator i kohës së sotme, nuk pengon më zgjedhjet, përkundrazi, ata menaxhojnë ato deri në futjen në kontroll

Lexo më shumë

Bardhyl MahmutiKush është Rade Bullatoviqi, i emëruari për ambasador të Serbisë në Maqedoni?

Lexo më shumë

Prof. Fatos Tarifa-Pardje, në këtë gazetë, u botua një koment nga James Pettifer, profesor i historisë në Universitetin e Oksfordit, i titulluar

Lexo më shumë

Valon Jashari:-Imazhi shqiptar në kontinentin evropian çdo ditë e më shumë po rrezikohet, shumë herë nga kundërshtarët e saj politik të shteteve jo mike të shqiptarëve

Lexo më shumë
20 September 2019

Facebook

Facebook Pagelike Widget