Kryeministri i Greqisë, Aleksis Tsipras, në një intervistë për “Ehtnos”,  ka folur për marrëdhëniet me Maqedoninë dhe mundësitë e zgjidhjes së çështjes së emrit.

Lexo më shumë

Kompetentët në teatrin shqiptar edhe pse u ftuan të shpjegojnë, se pse pa tender kanë nënshkruar një kontratë të re për ndërtimin e objektit, ata refuzuan të flasin. 

Lexo më shumë

Pas përfundimit të takimit të përbashkët të kryeministrit Zoran Zaev dhe Sekretari të Përgjithshëm Jens Stoltenberg dhanë një konferencë të përbashkët për shtyp.

Lexo më shumë

Presidenti i shtetit Gjogji Ivanov nuk e dekretoi Ligjin për përdorimin e gjuhëve. Ai tha se ky ligj është sjellë pa debat publik, pa prezencën e opozitës dhe pa përfshirjen e ekspertëve dhe

Lexo më shumë

Pas miratimit që Kuvendi i bëri dje Ligjit për përdornim e gjuhëve, rrjedh afati 10 ditorë për dekretimin e tij nga Presidenti Gjorgji Ivanov. Mbetet e paqartë nëse Ivanov do ta pranon apo do ta 

Lexo më shumë

Ekziston një dritare për një zgjidhje nëse ka me të vërtetë një synim të sinqertë nga fqinjët, tha kryeministri grek Alexis Cipras në fjalimin e tij drejtuar para ministrvet në sesionin

Lexo më shumë

Në Shkup, përveç që është e vështirë të gjesh tabela komunikacioni në gjuhën shqipe, problematike janë edhe gabimet e shumta drejtshkrimore dhe shkarravitja e atyre pak tabelave që 

Lexo më shumë

Ministri i Punëve të Jashtme të Greqisë, sipas mediave greke, gjatë seancës të Qeverisë, i ka njoftuar ministrat për qëndrimet greke në negociatat për emrin.

Lexo më shumë

Shuma të mëdha të hollash janë paguar nga kasa kuvendore për shpenzimet rrugore të deputetëve në Maqedoni, tregon hulumtimi më i ri i rrjetit të gazetarë hulumtuese SKUP. Pas

Lexo më shumë

Rezultati i zgjedhjeve të  fundit Lokale shkak për përçarje të thellë në Lëvizjen BESA e cila gjatë ditës së sotme mbajti dy mbledhje paralele të Këshillit të partisë,  njëra në Tetovë dhe tjetra në

Lexo më shumë