Takimi i Kalncelares gjermane me Trump ishte i ngrohtë dhe i përzemërt, por kishte pak shenja përparimi në marrëveshjen bërthamore të Iranit ose përjashtimet nga tarifat tregtare të BE-së.

Gazetat gjermane të shtunën takimin e shkurtër ndërmjet Presidentit të SHBA-së dhe Kancelares së Gjermanisë, Angela Merkel e kanë përshkruar si një takim të këndshëm që nuk kanë arritur të bëjnë përparime në disa çështje të rëndësishme si marrëveshja bërthamore me Iranin dhe marrëveshjet tregtare SHBA-BE.

“Merkel ka pasur një takim jo të mirë me Trumpin,” tha korrespondenti i “Suddeutsche” Thorsten Denkler, duke i kujtuar lexuesve se një vit më parë, në të njëjtin vend, Trump “injoroi të gjitha kërkesat për t’i shtrirë duart Merkelit.”

Në rendin e ditës në bisedime: marrëveshja bërthamore e negociuar me vështirësi me Iranin, në të cilën Trump ka kërcënuar të anulojë më 12 maj dhe një vendimi të SHBA-së në përjashtimin e tarifave të aluminit dhe çelikut kundrejt BE-së, raporton “DW”.

Tabloidi i përditshëm i Gjermanisë “Bild” e vlerësoi takimin si një fitore për Trump, i cili shfrytëzoi mundësinë për të “festuar në mënyrë të përsëritur” rolin e tij në bisedimet e paqes midis udhëheqësve të Koresë së Veriut dhe Koresë së Jugut.

Ai shtoi se komentet e Merkel se “presidenti do të vendosë” mbi tarifat e tregtisë ndëshkuese tregoi se ajo nuk kishte “asnjë sistem të levave të vërtetë”.

 

Shpërndaje në