Lideri Koreano-Verior, Kim Jong Un, ka arritur në Singapor për samitin e planifikuar me Presidentin e Shteteve të Bashkuara të Amerikës.

Takimi historik në mes të dy liderëve  do të mbahet në Singapor ditën e martë. Është hera e parë që një lider Koreano Verior të takohet me  një President të Shteteve të Bashkuara të Amerikës. Presidenti i Shteteve të Bashkuara të Amerikës, Donald Trump do të arrijë në Singapor më vonë brenda ditës së sotme. Uashingtoni shpreson që ky takim do të arrijë marrëveshje për procesin e çarmatimit të Koresë Veriore.

Të dy liderët për rreth 18 muaj kanë pasur një marrëdhënie jo edhe të mirë me njëri tjetrin, duke e kërcënuar njëri tjetrin me luftë, deri sa befasisht kanë ndërruar rrugë dhe tani po takohen në një takim historik sy me sy

 

Shpërndaje në


19 January 2020

Facebook

Facebook Pagelike Widget